Египетските власти са арестували журналист заради публикациите му за самолет,

...
Египетските власти са арестували журналист заради публикациите му за самолет,
Коментари Харесай

Египетските власти задържаха журналист, разследвал трафик на злато със самолет

Египетските управляващи са арестували публицист поради изявленията му за аероплан, арестуван в Замбия поради товар на борда, който преди този момент е кацнал в Кайро, съобщи Асошиейтед прес.

Платформата за инспекция на обстоятелства " Не имам вяра " (Matsda2sh), за която работи журналистът Карим Асаад, през вчерашния ден заяви, че той е бил задържан в дома си в източната част на Кайро.

Сайтът упрекна силите за сигурност, че по време на ареста са нападнали брачната половинка на Асаад и са заплашили детето им, предава Българска телеграфна агенция. 

Към момента не е ясно къде е отведен арестуваният публицист.

Платформата " Не имам вяра " уточни, че чиновниците на реда са разпитвали Асаад за журналистическите му следствия по тайнствен случай със аероплан, арестуван този месец в Замбия, откакто преди този момент е кацнал в Кайро.

Замбийските управляващи оповестиха, че на борда му са били открити над 5 милиона $ в брой и метал с тегло над 100 кг, за който се допуска, че е сплав от злато цинк, мед и никел.

Шест египетски жители, както и четирима души от Замбия, Нидерландия, Испания и Латвия са били задържани по отношение на мистериозния полет.

Платформата “Не имам вяра “ е фокусирана върху битката с дезинформацията. Сайтът показва, че по този план работят самостоятелни публицисти, които крият самоличността си по съображения за сигурност, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР