Египетските сили за сигурност ликвидираха тази сутрин 40 заподозрени екстремисти

...
Египетските сили за сигурност ликвидираха тази сутрин 40 заподозрени екстремисти
Коментари Харесай

Ликвидирани са десетки заподозрени екстремисти в Египет

Египетските сили за сигурност унищожиха тази заран 40 обвинени екстремисти при незабавна антитерористична интервенция в Гиза и Северен Синай след атентата против туристи в Кайро нощес, предадоха Ройтерс и ТАСС, като цитираха известие на вътрешното министерство в Кайро.
 
Силите за битка с тероризма нападнаха " екстремистки кафези на радикали, възнамерявали набези против държавни институции, туристически обекти, чиновници от армията и полицията, също и места, където се упражняват религиозни култове ", се споделя в известието.

 
По данни на ведомството 14 терористи са премахнати в предградие на Кайро, още 16 - в крайпътен жилищен комплекс близо до столицата, други 10 - в град Ариш, Северен Синай. При обиски са открити голям брой огнестрелни оръжия, муниции, самоделни взривни устройства и експлозиви.
 
Антитерористичната интервенция е осъществена часове след атентата в Кайро нощес, когато самоделно взривно устройство избухна край пътя в Гиза при прекосяването на рейс с 14 виетнамски туристи, разглеждали пирамидите. Двама туристи починаха на място, още един и екскурзоводът починаха от раните си в болница. Пострадаха още 10, припомня ТАСС.
 Египет БГНЕС-->
След серия набези против християни бе засилена защитата на всички църкви и коптски храмове в Египет, а през празничните дни силовите структури работят в специфичен режим, който ще остане в действие до православната Коледа, отбелязвана от някои вярващи по юлианския календар - на 7 януари.
 
Засилена бе и защитата на туристическите обекти. Затова екстремистите са потърсили едва място в системата за сигурност и са решили да атакуван движещ се рейс. Има данни, че експлозивът е бил задействан от разстояние, показва съветската организация.
Bomb kills three Vietnamese tourists, guide near Egypt pyramids
— CGTN (@CGTNOfficial)
Никоя формация не е поела отговорност за атентата, само че зад множеството сходни набези в Египет стоят бойци на организацията " Ислямска страна " и настоящи от нейно име екстремистки кафези, прибавя ТАСС.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР