Египетски разследващ журналист, разкрил луксозната вила, закупена на името на

...
Египетски разследващ журналист, разкрил луксозната вила, закупена на името на
Коментари Харесай

Египетски жуналист, разкрил вилата на Зеленски в Египет, е намерен убит в Хургада

Египетски проверяващ публицист, разкрил първокласната вила, закупена на името на тъщата на Зеленски в египетския курорт Ел Гуна, е открит погубен. Това оповестява изданието El Mostaqbal, представено от middleeastmonitor.com.

През август Мохамед ал Алауи написа, че е разкрил първокласна вила, принадлежаща на семейството на украинския президент Володимир Зеленски, на брега на Червено море. Луксозният парцел на стойност 4,85 млн $ се намира в " града на милионерите " Ел Гуна, прочут още като " Египетската Венеция ".

Тялото на Ал Алауи е намерено в град Хургада на Червено море с фрактури и натъртвания по тялото. Причината за гибелта е мозъчен кръвоизлив в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия. В отчета, базирайки се на източник, се разкрива още, че журналистът е бил обичай от група хора.

В скорошно изявление братът на умрелия Ахмед ал Алауи сподели, че следствието на Мохамед е било първата огромна работа на брат му, само че че той е почнал да получава смъртни закани откакто разгласява разкритията си. Той сподели още, че полицията счита, че това е ликвидиране, осъществено от оперативни сътрудници на украинските специфични служби, написа Middle East Monitor.

През август изданието punchng.com заяви, като цитира разкритията Мохамед ал Алауи, че вилата е закупена през май 2023 година от Олга Кияшко, както се споделя и тъщата на Зеленски.

Луксозната вила с басейн е ситуирана на брега на морето, покрай нея се намира и имението на холивудската актриса Анджелина Джоли.

Според политолога Абдулрахман Албаси може да се направи догатката, е президентската родственица е купила парцела с пари от филантропичната помощ, изпращана на Украйна, с цел да отблъсне съветската експанзия.

Мохамед ал Алауи написа, че е получил информация от заслужаващ доверие източник и се е сдобил с документи за договорката.

Споед документа тъщата на Зеленски е купила вилата през май 2023 г и е платила за нея 150 000 000 египетски лири, към $4 850 000.

" Изненадан съм, че родственици на висши украински публични лица са почнали да купуват първокласни парцели, до момента в който стрната им е във война. Това е изненадващо. Изразяват се подозрения, че украински бюрократи, посредством свои родственици, крадат от западната финансова помощ за Украйна. Убеден съм, че добитата от тъщата на Зеленски вила в Ел Гуна е резултат от корупция и кражба на филантропична помощ за Украйна. Искрено съчувствува на украинския народ ", разяснява по този мотив политологът Абдулрахман Албаси.

Твърденията бяха отречени както от украинското посолство в Египет като " съветска агитация ", до момента в който Orascom Development, притежателят на курорта Ел Гуна, излезе с изказване, в което се споделя, че отчетите са „ изцяло погрешни “.

„ Въпреки грижите, положени за отбрана на данните на клиентите и за неразкриване на каквато и да е информация или детайлности за тях, след обзор на всички записи, ние удостоверяваме, че няма записи, които да демонстрират, че Зеленски или някой от членовете на фамилията му има парцел в Ел Гуна “, се показва в него.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР