Египетски археолози откриха останките от поддържана от колони зала (хипостилна

...
Египетски археолози откриха останките от поддържана от колони зала (хипостилна
Коментари Харесай

Археолози откриха хипостилна зала в храма в древния град Буто

Египетски археолози откриха останките от поддържана от колони зала (хипостилна зала) в храма в Буто, заяви Министерството на туризма и на паметниците на културата. Древноегиептският град се намира в делтата на река Нил на 95 километра източно от Александрия. 

Изследователите са намерили и съдове, употребявани за религиозни ритуали, както и каменни украси, изобразяващи подиуми от ръководството на Двадесет и шестата династия. Периодът сред към 685 и 525 година пр.н.е. е прочут и като Саиски интервал, защото столицата на фараоните е била в град Саис. 

Експедицията е разкрила релеф върху варовиков камък, показващ провидение с глава на птица, носещо опасана с пера бяла корона. Учените считат, че това е или богинята патрон на Горен Египет Нехбет, или богинята-майка Мут. 

" Това е доста значимо изобретение, " показва генералният секретар на Върховния съвет за антиките Мустафа Уазири. " То демонстрира истинския проект на храма и архитектурния план на заобикалящия го регион. " По думите му мястото е било обградено от огромна тухлена стена, издигната по време на Новото царство. 

По-рано екипът от археолози откри огромна каменна постройка и принадлежности за религиозни обреди, наред с изображения и текст от писмени знаци, издълбани в слонова кост и украсени със злато.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР