Египетската телевизионна водеща Дуа Салах бе осъдена на три години

...
Египетската телевизионна водеща Дуа Салах бе осъдена на три години
Коментари Харесай

Осъдиха египетска телевизионна водеща заради призив за раждане извън брака

Египетската телевизионна водеща Дуа Салах бе наказана на три години затвор и парична глоба 10 хиляди египетски фунта (568 долара) поради апел към сънародничките си да раждат и без брак, в случай че не желаят брачен партньор.
Според арабското издание Layalina, представено от РИА-Новости, в едно от предаванията " Заедно с Дуди " по египетската телевизия " Ан Нахар " Салах повдигнала въпроса за самотните майки. Според нея в Египет самотна майка може да стане единствено в случай че се разведе със брачна половинка си или овдовее. Водещата предложила да се разиска дали в Египет е допустимо да се ражда и възпитава дете отвън брака и по лично стремежи. При това водещата се появила за предаването в облекла за бременни дами и с присъщата подутина под дрехата.
Предаването получи необятен отзив. Недоволен от думите ѝ египетски правист подаде иск против нея. Първоинстанционен съд счете изявленията на дамата за безнравствети и нарушаващи устоите на фамилната институция. След като заплати гаранция журналистката ще може да остане на независимост и да оспори присъдата.
Миналата година през лятото на всеобщия екран се появи филмът " Купувам мъж ", в който основната героиня - сполучлива млада жена - отчаяла се да си откри сателит в живота и поради това взела решение да се омъжи единствено поради дете и даже подготвена да заплати услугите на краткотрайния брачен партньор. Въпреки дребния, даже за Египет, бюджет, филмът стана една от най-популярните ленти за 2017.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР