Египет се готви да похарчи милиарди, удвоявайки размера на новата

...
Египет се готви да похарчи милиарди, удвоявайки размера на новата
Коментари Харесай

Новата столица на Египет за близо $60 милиарда

Египет се готви да похарчи милиарди, удвоявайки размера на новата си столица, която строи в пустинята на 45 км източно от Кайро. Градът е най-големият от поредност мегапроекти, които съгласно президента Абдел Фатах ал Сиси са нужни за икономическото развиване и за посрещане на възходящото население от 105 милиона, само че критиците настояват, че се отклоняват запаси, а дълговата тежест на Египет се усилва.

През юли предходната година държавните чиновници на Египет се трансферираха в министерства и служби, издигнати в първата фаза на новия град, осем години след стартирането на плана, прочут като Новата административна столица.

" Имаме съвсем 48 000 чиновници, които идват всеки ден ", сподели Халед Абас, ръководител на Административната столица за градско развиване, пред " ".
 Снимка 650509
Източник:

Градът е планиран да служи като високотехнологичен модел за бъдещето на Египет, надалеч от бъркотията и хаоса на Кайро. Правителството желае той да поеме част от популацията на Египет, което нараства с почти 1,6% годишно.

Въпреки че темпът на работа наподобява се занимателен в последно време, първата фаза на града към този момент включва 70-етажна кула - най-високата в Африка; опера с пет зали; мегаджамия; и най-голямата катедрала в Близкия изток. Електрически трен източно Кайро стартира да работи предходната пролет, а надземна монорелса би трябвало да стартира работа от второто тримесечие на тази година. Същевременно 100 000 жилища към този момент са приключени, а 1200 фамилии са се нанесли.
 Индонезия ще реалокира потъващата си столица Джакарта - в Борнео
Събития, които предстоят през 2024-а: Една от най-големите страни в света ще смени столицата си

Макар и необикновени, решенията за пренасяне на столици не са нечувани

Ръководството на Административната столица ще назначи съветник, който да изготви общоприет проект за втората, третата и четвъртата фаза на столицата.

Всяка от етапите едно и две ще има планувани 1,5 милиона поданици и ще обгръща по 168 квадратни километра. Работата по втора фаза би трябвало да започва по-късно тази година и да бъде приключена до 2027 година

Новата административна столица, благосъстоятелност на 51% от военните и 49% от жилищното министерство, е похарчила 500 милиарда египетски лири за първа фаза на инфраструктура и здания. Това възлиза на към 16 милиарда $ по настоящия обменен курс, или 32 милиарда $ преди Египет да стартира серия от девалвации през март 2022 година

През 2019 година предшественикът на Абас дефинира цената за новата столица на 58 милиарда $.
 Снимка 650510
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР