Египет изгражда огромен бежански лагер в пустинята, обграден с високи

...
Египет изгражда огромен бежански лагер в пустинята, обграден с високи
Коментари Харесай

Египет изгражда огромен, ограден със стени лагер в пустинята

Египет построява голям бежански лагер в пустинята, обкръжен с високи бетонни стени, заяви " Уолстрийт джърнъл ". Според обявата лагерът се построява заради опасения от всеобщо бягство от Ивицата Газа, при положение на израелска сухопътна атака в Рафах.

Повече от 100 000 души могат да бъдат настанени в палатки в лагера, ситуиран покрай границата с Газа в египетската Синайска пустиня. От седмици Египет се пробва да ускори сигурността по границата с Ивицата Газа с бойци, огради и бронирани коли, с цел да предотврати напора на обезверени палестинци към Синайския полуостров.

Планираният лагер е част от проекта за незабавни дейности, ако огромен брой палестинци съумеят да избягат. По данни на Организация на обединените нации в Рафах живеят към 1,3 млн. души. Повечето от тях са избягали по време на войната там от други елементи на Газа, в някои случаи по заповед на израелските военни.

В случай на огромен приток на палестинци от Газа Египет ще се опита да ограничи броя на бежанците до към 50 000-60 000 души, макар че новият необитаем лагер, който обгръща повърхност от към 20 кв. км, може да побере повече от 100 000 души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР