Ефективността на руската стратегическа операция за унищожаване на важни цели

...
Ефективността на руската стратегическа операция за унищожаване на важни цели
Коментари Харесай

Британското министерство на отбраната: Русия е изчерпила ракетите си срещу тактически цели

Ефективността на съветската стратегическа интервенция за заличаване на значими цели в Украйна евентуално е отслабена, защото Москва към този момент е изчерпала огромна част от подобаващите си ракети против тактически цели, съобщи в " Туитър " английското министерство на защитата.

От октомври съветските войски нанасят удари против електропреносната мрежа на Украйна, най-вече с крилати ракети. Това е може би първият образец за устрема на Русия да приложи концепцията за стратегическа интервенция за заличаване на значими цели, която е основен детайл от възприетата от нея военна теория през последните години.

Според английското разузнаване Москва е предвиждала в стратегическата интервенция за заличаване на значими цели да се употребяват ракети с огромен обхват, с цел да бъде поразявана сериозна национална инфраструктура на врага, а не военните му сили, да бъде грохнал духът на популацията и в последна сметка да бъдат принудени водачите на вражеската страна да капитулират.

" Нейната успеваемост като тактика обаче евентуално е притъпена, тъй като Русия към този момент е изразходвала огромна част от подобаващите си ракети против тактически цели. Също по този начин, откакто Украйна сполучливо се активизира в продължение на девет месеца, материалното и психическото влияние от стратегическата интервенция за заличаване на значими цели вероятно е по-малко, в сравнение с в случай че беше приложена в началния интервал на война ", написа през днешния ден във всекидневната сводка.

Според английското разузнаване през последните три месеца съветските сили в Украйна евентуално значително са спрели да се разпростират като батальонни тактически групи поради дефекти в концепцията.

Днес съветският външен министър Сергей Лавров отбрани целенасочените удари, нанасяни от Русия против енергийни обекти в Украйна, показва ДПА.

" Тази инфраструктура поддържа бойния капацитет на украинските въоръжени сили и националистическите батальони ", сподели той, като акцентира, че съветските дейности в действителност са ориентирани към понижаване до най-малко на цивилните жертви.

Лавров упрекна НАТО и Съединени американски щати за сходни военни тактики в близкото минало. " Сравнете нервността, отприщила се в западните медии в този момент, със случилото се, когато Съединени американски щати бомбардираха Ирак ", съобщи той на конференция, като добави, че в някогашна Югославия силите на НАТО са бомбардирали централата на сръбската държавна телевизия в Белград на съображение, че тя е служила на вражеската военна агитация.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР