Ефективно ембарго върху вноса на нефт и газ от Русия

...
Ефективно ембарго върху вноса на нефт и газ от Русия
Коментари Харесай

Бивш съветник на Путин: Ембарго върху вноса на руския газ може да спре войната до седмици

Ефективно ембарго върху вноса на петрол и газ от Русия може да постави завършек на войната против Украйна до 8 седмици, съобщи някогашният основен стопански консултант на съветския президент Владимир Путин пред Би Би Си. Ако западните страни " се опитат да вкарат действително ембарго върху износа на петрол и газ от Русия, бих се обзаложил, че евентуално в границите на месец или два съветските военни интервенции в Украйна ще бъдат прекъснати, ще бъдат спрени ", сподели Андрей Иларионов. " Това е един от доста ефикасните принадлежности, с които към момента разполагат западните страни ".

Иларионов беше основен консултант и представител на Путин в Г-8 от 2000 година до 2005 година, когато подаде оставка в символ на митинг против щурма на съветските войски в учебното заведение в Беслан през 2004 година, когато то беше държано от чеченски бунтовници, довел до гибелта на 333 цивилни. Призивите за включване на съветския нефт и газ в западните наказания се ускоряват, защото жестокостите, осъществени от съветските войски в региона към Киев, шокират света. Киев нееднократно е упреквал Запада, че финансира съветската война, като продължава да купува съветска сила. Висшият посланик на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че Европейски Съюз заплаща на Путин един милиард евро всеки ден за сила.

По-рано тази седмица преобладаващото болшинство от европейските законодатели желаеха " неотложно цялостно ембарго " върху съветския нефт, газ и въглища. Но до момента в който Европейски Съюз забрани вноса на съветски въглища в петък и редица европейски държавни управления, в това число Франция, Италия, Полша и балтийските страни, са съгласни с по-нататъшни наказания, Германия неведнъж е изключвала незабавното ембарго върху вноса на съветски газ, както и Унгария, като и двете страни се базират на негативни стопански последствия за своите жители. Прекратяване на вноса на нефт от Русия е малко евентуално преди края на годината. В изявлението за Би Би Си Иларионов също по този начин твърди, че промяната на държавното управление е неизбежна " рано или късно ", защото " е безусловно невероятно да има някакво позитивно бъдеще за Русия при настоящия политически режим ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР