Ефективни средства срещу хлебарки Народни методи Борната киселина за хлебарки

...
Ефективни средства срещу хлебарки Народни методи Борната киселина за хлебарки
Коментари Харесай

С хитра мисъл може да се отървете от хлебарките завинаги

Ефективни средства против хлебарки

Народни способи

Борната киселина за хлебарки е най -силната отрова. Веднъж попаднал в храносмилателния тракт на насекомо, той визира нервната му система. Хлебарката е парализирана и умира от задушаване. Най -добре е да употребявате борна киселина на прахуляк, която може да бъде закупена във всяка аптека.

Разпределете праха по пътеките на хлебарки: по первазите, по местата за поливане (тоалетна, мивка, душ). Той ще се утаи върху краката на насекомото и когато хлебарка стартира да ги почиства, ще влезе в стомаха.

Направете вкусни примамки: Комбинирайте картофено пюре, жълтък, захар или брашно с борна киселина и разточете получената маса на топки. Разпръснете ги на всички места, където зловредните дълголетки могат да бягат.

Амонякът има мощна миризма, която хлебарки не обичат. Следователно, те са склонни бързо да изоставен стаята, третирана с това вещество. За да се отървете от хлебарки, прибавете амоняк към водата, с цел да почистите подове, лавици, стени и тавани.

Замръзване. Хлебарки са невъзмутими същества. Те стопират да се развъждат и отслабват при температури под +7 ° C. Този способ обаче може да се ползва единствено през зимата, за предпочитане при мощна слана. Достатъчно е просто да оставите прозорците необятно отворени за един ден (или по -добре за два). Важно е всички пространства да бъдат замразени до –10–15 ° C.

Капанът ще помогне, в случай че няма доста хлебарки. Може да се направи вкъщи. Намажете буркан с необятно гърло, бездънен гланц или стъклена купа от вътрешната страна с олио, лой или вазелин и накълцайте стръвта на дъното: бисквити, самун, захар. Насекомите ще бъдат привлечени от миризмата на вкусна храна и тогава те няма да могат да изпълзят. Можете също да употребявате пластмасова бутилка като рисков резервоар: отрежете шийката и, като я обърнете, я поставете назад като фуния.

Оставете клопката в кухнята или банята за една нощ и не забравяйте да убиете вредителите заран. Те могат да се излеят с вряла вода или да се напръскат с инсектицид.

Как да се отървете от хлебарки вечно

Ако живеете в частна къща, ще бъде задоволително един път усърдно да отровите насекомите и по-късно постоянно да предприемате превантивни ограничения, тъй че насекомите да не идват на посетители в бъдеще.

Но в случай че сте благополучен притежател на жилища в жилищна постройка, не можете да извършите без дейности, координирани със съседите ви. Съгласете се с всички наематели и извършвайте надзор по вредителите по едно и също време. В противоположен случай може да се случи бойци от хлебарки от различен етаж да влизат в обезвредения ви апартамент още веднъж и още веднъж.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР