Ефективната борба срещу COVID-19 изисква ваксинирането на не по-малко от

...
Ефективната борба срещу COVID-19 изисква ваксинирането на не по-малко от
Коментари Харесай

За да спре пандемията, 20% от населението на света трябва да се ваксинира

Ефективната битка против COVID-19 изисква имунизирането на не по-малко от 20 на 100 от популацията на планетата.

Това мнение изрази Сет Бъркли, шеф на Световния алианс по ваксини и имунизации в изявление за френския в. "Еко ".

"Смятаме, че би трябвало да се имунизират не по-малко от двадесет % от популацията на планетата. Стигнахме до това число, отчитайки каква част от популацията влиза в най-рисковите групи и би следвало наложително да се имунизира, с цел да се реализира дълготраен надзор върху пандемията ", сподели специалистът.

Той подсети, че съгласно резултати от проучване, извършено от Североизточния университет в Бостън, щата Масачузетс, е допустимо да се понижи с 60 на 100 броят на смъртните случаи от COVID-19, в случай че сред страните в света заслужено бъдат разпределени два милиарда дози ваксини. "Този индикатор ще се сниши до 30 на 100, в случай че дозите ваксини се насочат единствено до 50-те най-богати страни в света. Всичко това демонстрира, че е сериозно значимо да се обезпечи достъп до ваксини на международно равнище ", акцентира Бъркли.

Той отбелязва, че "с оглед на негативното отношение на част от популацията би било рационално акцията по имунизиране да стартира на доброволна основа ".

За да се преодолее негативното отношение към имунизациите, е нужно да се даде думата на известни персони, на които хората имат доверие. Но е доста значимо да се обезпечи цялостна публичност на научните данни от тестванията на имунизациите и да се борим против дезинформацията, счита Сет Бъркли.

Бъркли акцентира, че поради растежа на популацията в световен мащаб, урбанизацията и измененията в климата "трябва да се приготвяме, че в бъдеще ще пораждат от ден на ден сходни пандемии ". "COVID-19 ни сподели какъв брой уязвим е нашият свят. Това значи, че би трябвало да осигурим по-устойчиви на комплицирани обстановки системи на опазване на здравето ", сподели той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР