Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови

...
Ефективна присъда от 1 година затвор и обществено порицание постанови
Коментари Харесай

18-годишен ученик влиза в затвора за побой, грабеж и изнудване на негови връстници

Ефективна присъда от 1 година затвор и публично неодобрение постанови Окръжният съд в Русе по делото против 18-годишния Джан М, бил свои връстници. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 Напрежение в Русе поради побой над юноша, биячът го удря и унижава в тоалетна Виж още

 Агресивният възпитаник от Русе минава в независима форма на образование, вадят го и от олимпийското звено Виж още

Ученикът от Спортното учебно заведение в Русе Джан Махмуд беше задържан на 2 ноември м. година откакто стана прочут с редица побои. Това стана откакто се появи клип в обществените медии, в който малолетният тогава юноша постанова с юмруци и унижава друго момче. Това провокира вълна от отвращение в града. Стигна се даже до напрежение пред дома на младежа, против който бяха подадени и други тъжби за принуждение.

Срещу Джан бяха повдигнати общо 6 обвинявания за закононарушения против негови връстници - нанасяне на две леки телесни повреди по хулигански подбуди, насила, обир, изнудване и нанасяне на междинна телесна щета, както и безчинство. Шестте закононарушения са осъществени за интервал от към шест месеца. 

Заради случая Махмуд, на който допреди това са възлагани огромни очаквания в гребането, беше изключен от клуба по кану-каяк и се наложи да довършва в независима форма образованието си в русенското спортно учебно заведение.

На делото участва жертвата на побоя от публикуваното през предходната година видео Иво Бонев, съобщи Българска национална телевизия. Той съобщи, че се надява на ефикасна присъда, която да даде нужния урок на Махмуд и други младежи като него, че експанзията не е решение.

18-годишният възпитаник призна виновността си. Той, както и юристите му, подписаха съглашение с прокуратурата за ефикасна присъда, което беше утвърдено от Окръжния съд.

От едногодишния период ще бъде приспаднато времето, през което Джан Махмуд е бил в ареста от ноември предходната година.

Прокурор Пламен Петков изясни, че са предпазени оптимално ползите на потърпевшите. Имуществените вреди са възобновени. Отделно, пострадалите могат да предявят цивилен иск за претърпените неимуществени вреди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР