Ефектът от поевтиняването на газа с 47% ще бъде временно

...
Ефектът от поевтиняването на газа с 47% ще бъде временно
Коментари Харесай

Иван Хиновски очаква леко политическо поевтиняване на парното

Ефектът от поевтиняването на газа с 47% ще бъде краткотрайно прекъсване на тренда на инфлацията. Това съобщи енергийният специалист и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Иван Хиновски пред БиТиВи.

Има засищане на пазара на полутечен газ и интензивно се строят терминали, и Хиновски не чака промени, а леко политическо поевтиняване на топлинната сила от Нова година.
 КЕВР понижи с още 46 ст. цената на
КЕВР понижи с още 46 ст. цената на " Булгаргаз " за природния газ

Синьото гориво през ноември поевтинява с 47% до 123,01 лева./MWh

Според него по отношение на цените сега най-изгодни за отопление през зимата ще са инверторните климатици. Това е най-достъпното и най-изгодното сега, посочи Хиновски.

Хиновски добави, че има трендове за поевтиняване и на цените на тока.

Той уточни, че има способи да се повлияе и в комерсиалните връзки сред " Литаско " и " Лукойл " . Не може да се влиза като слон в стъкларски магазин и да се изземват облаги, счита Хиновски и добави, че има доста механизми, по които страната да поеме сектора на горивата.
 Служебният кабинет внася в Народно събрание сложни ограничения за поевтиняване на горивата
Служебният кабинет внася в Народно събрание сложни ограничения за поевтиняване на горивата

Българската стопанска система се движи доста устойчиво, твърди Никола Стоянов

Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията не има вяра скоро да има сензитивна смяна в цената на топлинната сила , макар че газът поевтинява с 47%. Хранилищата са съвсем цялостни до оптималната степен, което разрешава да се икономисва газ, само че когато стартира отоплителният сезон, наклонността ще се обърне заради неналичието на доставки на газ от " Газпром ", уточни Владимиров.

Той чака от следващата година - първото тримесечие на 2023 година да има повишаване на синьото гориво. Дългосрочното решение на казуса е енергийна успеваемост. Ако хората употребяват остарели уреди, техните сметки ще скочат и това ще докара до обществено неодобрение. Държавата би трябвало да образова хората по какъв начин да икономисват средства и да влагат повече в енергийна успеваемост, настоя Владимиров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР