Ефектът на райския газ е рисков. Той атакува нацията ни,

...
Ефектът на райския газ е рисков. Той атакува нацията ни,
Коментари Харесай

Д-р Иван Колчаков: „Купонясването“ с райски газ е път към смъртта

Ефектът на райския газ е рисков. Той нападна нацията ни, изключително младежите. По статистика знаем, че българските младежи са най-пушещите, най-пиещите, в този момент са най-купонясващите с божествен газ. Това е път за на никое място. Крайният резултат е най-бързо умиращата нация в света.Здравеопазването е национална сигурност. Това съобщи в изявление за БГНЕС лекар Иван Колчаков, анестезиолог в УМБАЛ „ Софиямед “.

По отношение на рисковете от COVID-19 доктор Колчаков уточни, че общата характерност на всички пандемии е, че те са мощно смъртоносни и болестотворни първоначално, като последователно вирусът стартира да отслабва. Няма огромна вълна на нужда от болнично лекуване. Малък е процентът на хората, които влизат в болница и още по-малък е процентът на хората, които са умряли.

„ В момента ние се намираме във фаза, когато много стръмно се качва броят на инфектираните, само че огромна част от хората изкарват COVID-19 на крайник, други са в домашно лекуване, дребен брой постъпват в лечебни заведения и още по-малък биват настанявани в интензивни отделения. Нямаме към момента такова натоварване “, съобщи анестезиологът.

„ В квазивариант този вирус играе ролята на ваксина. В края на предходната вълна казахме, че българинът има два шанса: да се имунизира или да се имунизира посредством живия вирус “, добави той.

Най-сериозният проблем пред здравната ни система остава неналичието на медицински фрагменти. Броят на медицинските сестри е понижен на половина: от близо 60 хиляди преди 30 години, през днешния ден са останали едвам 30 хиляди. Повечето от тях са на възраст над 50 години. При лекарите картината не е толкоз фрапантна, само че е със същите измерения.

„ Броят на лекарите, които се пенсионират е доста по-голям от тези на приключилите. Част от приключилите се ориентират към чужбина “, сподели доктор Колчаков и даде за образец Германия, която взима наши приключили лекари без специализация и си ги образова съгласно тяхната система.

„ Дефицитът на медицински фрагменти е проблем за цялото общество, който би трябвало да седи на вниманието на Министерството на здравеопазването, Българския лекарски съюз и медицинските университети “, безапелационен е доктор Колчаков.

Той предлага да се вкара система, която е сходна с тази във военните университети, където завършващите са задължени да работят избран брой години за страната.

„ Това дава опция да се съчетае свободният избор и националните цели “, сподели доктор Колчаков.

Един от последните проблеми, с които се сблъсква българското общество, е разпространяването на райския газ след младите.

„ Става дума за същинска дрога, въпреки и под формата на газ. Това е съединяване, намерено преди 250 години, и се употребява от 200 години. Райският газ е относително слаб анестетик, само че работи като всички анестетици. Тук ще изтъквам първото изречение в учебника по анестезиология: Всички анестетици са токсини. С този факт не желаеме да плашим хората, а да им напомним, че още римляните са споделили, че дозата прави лекарството. В избрана доза е лекарство, в избрана доза е отрова, в доста по-малка доза няма никакъв резултат “, съобщи доктор Колчаков.

Райският газ влиза в белите дробове на младежите, измества кислорода и може да докара до задушаване. Човек може да посинее, да получи цианоза, а в тежките случаи даже да се стигне до гибел.

„ Ефектът на райския газ е рисков. Това е следващата нокса, която нападна нашата нация, изключително младежите. По статистика знаем, че българските младежи са най-пушещите, най-пиещите, в този момент са най-купонясващите с божествен газ. Това е път за на никое място. Крайният резултат е най-бързо умиращата нация в света “, предизвести доктор Колчаков.

Според него страната би трябвало да се намеси и да се спре свободната му продажба.

„ Явно методът на свободна продажба е стигнал до една фаза, която е неприемлива. Нещата би трябвало да бъдат контролирани по законов ред. Като всяка дрога и райският газ би трябвало да бъде контролиран от държавните органи “, съобщи анестезиологът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР