Ефектът на Мандела е свързан е един много интересен феномен

...
Ефектът на Мандела е свързан е един много интересен феномен
Коментари Харесай

Поне веднъж сме изпитвали ефекта Мандела. Но защо и какво е това?

Ефектът на Мандела е обвързван е един доста забавен феномен измежду хората. Оказва се, че цели групи хора си спомнят исторически обстоятелства по изцяло неправилен метод.

Това събитие носи името на някогашният президент на ЮАР, Нелсън Мандела, тъй като е обвързвано с неговата гибел. Оказва се, че милиони хора по света ясно си спомнят, че Мандела е умрял през 80-те години в пандиза и даже си спомнят по какъв начин са гледали фрагменти от погребението му по новините.
 Една блогърка, една палитра и доста сбъднати фантазии! Edna предлага Една блогърка, една палитра и доста сбъднати фантазии!
Както знаем обаче Мандела умира чак през 2013 година и всичките тези хора остават сюрпризирани от неговата гибел, тъй като съгласно тях той към този момент е мъртъв.

Според хората, които преглеждат "ефектът на Мандела ", той се дължи на съществуването на паралелни действителности, доста близки една до друга, и ние се прехвърляме от едната в другата в избрани време.

Един от най-често даваните образци за "ефекта на Мандела " е паметната имитация от "Междузвезни войни ",когато Дарт Вейдър споделя на Люк Скайлокър, че е негов татко. Как си спомняте вие репликата на Вейдар от тази сцена? Повечето хора си спомнят: Люк, аз съм татко ти! Или: Luke, I’m your father! Всички картинки в интернет също са по този начин направени. Дори артистът, който озвучава Дарт Вейдър си го спомня по този начин. Нека в този момент обаче забележим, каква е репликата във кино лентата. "Не, аз съм татко ти. "

Явно толкоз доста хора си спомнят тази имитация неправилно.

Следващият образец е обвързван с по този начин нареченият Tank boy. Това е човек, който по време на митинг в Китай през 1989г. се изправя пред танковете на китайската войска. Много хора си спомнят тази обстановка с съдбовен край. Те имат ясни мемоари по какъв начин танковете прегазват протестиращия, само че в реалност не е по този начин.

 мозък разум Istock

Танковете се пробват да заобиколят индивида и след известно време, няколко индивида идват и извеждат протестиращия от пътя на танковете.

Оказва се още веднъж, че спомените им не са действителни.

Един различен образец е убийството на Кенеди. Повечето хора имат вяра, че по време на убийството на президента в колата има 4 индивида. Има възстановки, където се употребява кола с 4 места. Но в колата е имало 6 индивида.

Има още десетки и стотици образци за резултата на Мандела. Може да видите огромна част от тях в уеб страницата mandeleffect.com или пък като потърсите в гъгул за такива.

Дали в действителност съществуват паралелни действителности или по някакъв метод мозъците на толкоз доста хора са били подведени да основат неверни мемоари?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР