Ефект от десетдневното затваряне ще има, твърди преподавателят в Департамент

...
Ефект от десетдневното затваряне ще има, твърди преподавателят в Департамент
Коментари Харесай

Математикът Лъчезар Томов: 10-дневният локдаун ще даде резултат, но няма да е достатъчен

Ефект от десетдневното затваряне ще има, твърди преподавателят в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет Лъчезар Томов. Ще има забележим спад в броя на случаите на COVID-19, само че няма да е задоволително, предвижда той в предаването „ Преди всички “ на.

„ За тези 10 дни с 30% може да спаднат случаите, в случай че се извърши вярно локдаунът. За 30 дни ще има най-малко двоен спад, може да спаднат и до 1 000 случая дневно ", счита Томов.

Според него към този момент се вижда резултатът от връщането на гимназистите вкъщи и е налице „ превръщане в някаква степен на скоростта на разпространяване “. „ Първата седмица се обръща скоростта, а към този момент равнището, с цел да спадне, би трябвало да мине още една седмица от една мярка “, разясни Томов.

Според Томов държавното управление „ дава на хапки сложните неща “, с цел да бъдат възприети от обществото. Той посочи, че в България има подобаващи условия да има по-либерални ограничения, тъй като популацията е много разпръснато, има райони, в които няма никакъв трафик или трафикът сред районите е доста слаб.

Томов е оптимист, че до края на годината имунизирането у нас ще се случи.

Ако до юни се имунизират два милиона души у нас, в композиция с най-малко два милиона, минали през вируса, съчетано с лятото може да ни накара да забравим за епидемията до септември, акцентира математикът.

В момента 10 души заразяват приблизително 13, сочат неговите калкулации.

Ако английският вид е задоволително публикуван и няма място за още растеж, ще стартираме да виждаме бързо спад, посочи Лъчезар Томов.

Той дефинира пътуванията към Занзибар като „ огромен риск за националната ни сигурност, дори за европейската “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР