Едва във второто си състезание начело на Хюндай в Световния

...
Едва във второто си състезание начело на Хюндай в Световния
Коментари Харесай

Хюндай: Богът на скоростта избра Брийн!

Едва във второто си съревнование отпред на Хюндай в Световния рали шампионат Сирил Абитебул трябваше да взима сложни решения и да употребява заповеди от бокса.

В рали „ Швеция ” през вчерашния ден една права преди края Абитебул подреди на движещия се втори Крейг Брийн да закъснее на една часова контрола и по този начин да пропусне пред себе си съотборника си Тиери Нювил. Брийн кара с лимитирана стратегия този сезон, а Нювил се бори за международната купа. Това стана допустимо, защото по-рано Нювил победи с 6 секунди преследвача си за третото място Кале Рованпера (Тойота) и имаше задоволителен задатък за разбъркването.

Двамата водачи на Хюндай стартираха в последната права с разлика от 0,5 секунди в интерес на Нюювил. Брийн обаче кара по-добре, не разреши на Рованпера да му измъкне 3-ото място, само че Нювил позволи две съществени неточности, загуби време и отново остана трети, като върна Брийн на второто място.
 Танак победи в рали „ Швеция “, Брийн приключи 2-ри макар заповеди от бокса Танак победи в рали „ Швеция “, Брийн приключи 2-ри макар заповеди от бокса
„ Не се получи по този начин, както го замислихме, само че от позиция на отбора това беше вярно решение – разяснява Абитебул. – Когато имаш тактика да се бориш за международната купа при водачите, то този водач би трябвало да получава оптимално доста благоприятни условия и шансове, което и направихме за Тиери. Но Богът на скоростта реши иначе и избра Крейг, а аз одобрявам Бога на скоростта. Този резултат ще остане и всички ние ще сме удовлетворени, в това число и Тиери. ”

Решението за заповедите от бокса пристигна в последните минути преди последната права през вчерашния ден, а на финала й Брийн остана неприятно сюрпризиран, че отново е минал пред Нювил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР