Едва в края на март тази година Geely Auto Group

...
Едва в края на март тази година Geely Auto Group
Коментари Харесай

Waymo и Zeekr ще разработват изцяло електрическо решение за автономна мобилност

Едва в края на март тази година Geely Auto Group анонсира началото на напълно новата си самодейност - нова марка електрически автомобили, която има да цел да отговори на увеличаващото се потребителско търсене на първокласни напълно електрически коли в Китай, а към този момент новата компания може да се похвали с партньорство, на което би завидял всеки авто производител.

Новото съдействие на Zeekr е с Waymo, който е част от Гугъл, и планува взаимна разработка на напълно нов и 100% електромобил, който да предложи решение за изцяло самостоятелна подвижност под формата на таксиметрова (ride-hailing) услуга. Новият електрически автомобил ще бъде интегриран във флотилията на Waymo One, която оперира на територията на Съединените Американски Щати.

Ролята на Zeekr в новата самодейност планува създаването на самата кола въз основата на отворена (open-source) платформа, която след това ще бъде дооборудвана със системите за самостоятелно ръководство на Waymo- Waymo Driver. Електромобилът ще се предлага във версия с и без опция за ръководство от страна водач, както и с модулно пътническо поделение.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР