Едва три часа след като бе назначен зам.-министърът на земеделието

...
Едва три часа след като бе назначен зам.-министърът на земеделието
Коментари Харесай

Встъпил в длъжност днес зам.-министър е освободен заради установена принадлежност към Държавна сигурност

Едва три часа откакто бе назначен зам.-министърът на земеделието и храните, Дамян Дамянов бе освободен от поста си. Причината е откритата му принадлежност към тогавашната Държавна сигурност, излиза наяве от известие на държавната пресслужба.

Според известието за назначението му, той " има дълготраен управнически опит в областта на стопанисването, отбраната и опазването на горските запаси. Повече от 10 година от професионалната му кариера е обвързвана с „ Югозападно държавно дружество “ ДП-Благоевград, където той поредно заема длъжностите заместник-директор и шеф. Има образователно-квалификационна степен „ магистър “ от Факултета „ Горско стопанство “ на Лесотехническия университет в гр. София. Той е със приключена докторска степен по екология и запазване на екосистемите към Института по гората, Българска академия на науките. "

" Премиерът акад. Николай Денков подписа заповеди и за двама заместник-министри, останали от предходния длъжностен кабинет. По предложение на министъра на правораздаването Атанас Славов от поста си потегля Мария Павлова. Длъжността заместник-министър на външните работи освобождава Велислава Петрова ", оповестяват още от Министерския съвет.

Велислава Петрова остана на поста си по молба на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел, с цел да може да участва на среща на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, която се организира два дни, откакто новото държавно управление встъпи в длъжности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР