Едва след като стане ясно мястото на болницата, ще се

...
Едва след като стане ясно мястото на болницата, ще се
Коментари Харесай

Избрана е локация за Националната детска болница frognews.bg

Едва откакто стане ясно мястото на болничното заведение, ще се посочи и какъв е нейният потенциал, уточни пред bTV съветникът на министър Асен Меджидиев Аркади Шарков. 

 

Така въпросът с построяването на Национална детска болница влиза в нова фаза. Казусът остава неуреден към този момент 30 години, като през последните две получи нов подтик. В двора на Александровска болница стои скелет на постройката, който е незавършен от години, а съгласно специалисти към този момент е неспособен, с цел да обезпечи потребностите на едно модерно лечебно заведение. 

 

Обществена поръчка за построяването започва при започване на пандемията с помощта на тогавашния здравен министър на ГЕРБ Кирил Ананиев, който даде зелена светлина за построяването й, а държавното управление тогава разгласи болничното заведение за “обект от национално значение ”, което разрешава да се форсира процеса. Още през август 2019 година архитекти и инженери алармираха, че са намерили пропуски в поръчката за детската болница и я апелираха. От Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна.

 

Според лекари, родители и архитекти постройката в двора на Александровска болница от дълго време е рискова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР