Едва по двама-трима човека се редят на опашка за ваксина

...
Едва по двама-трима човека се редят на опашка за ваксина
Коментари Харесай

Слаб интерес към зелените коридори за ваксиниране в София

Едва по двама-трима индивида се редят на опашка за ваксина на зелен кулоар пред огромните столични лечебни заведения, оповестява “ ”. Днес бе последният за тази седмица ден, в който с приоритет при имунизация се употребяват възрастните над 60 години и тези с хронични болести, както разпореди здравният министър.
От през днешния ден до неделя при имунизирането ще се съблюдават часовете за записване през електронната система или редът на опашката, в случай че човек е отишъл без предварителна поръчка. След първата вълна на интерес към зелените коридори в края на февруари потокът от искащи през делничните дни последователно стартира да спада.
 Зелените коридори за имунизиране остават, само че уязвимите групи са с приоритет Зелените коридори за имунизиране остават, само че уязвимите групи са с приоритет
Зелените коридори за имунизация против ковид остават и работата им няма да се лимитира, само че в дните от понеделник до четвъртък п...
Коридорите бяха спрени в средата на март, тъй като имаше единствено векторни ваксини, чието търсене секна. По великденските празници обаче бяха още веднъж пуснати и тогава отново се струпаха опашки. Това се изяснява и с обстоятелството, че работещите хора не всеки път съумяват да заловен работното време на пунктовете в работен ден, изключително в огромния град, макар че някои от тях работят до 19 ч. Затова по-голямата част от тях избират един от почивните дни, в който да се имунизират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР