Едва ли това е първият път, в който чувате за

...
Едва ли това е първият път, в който чувате за
Коментари Харесай

Всички части на глухарчето притежават полезни свойства

Едва ли това е първият път, в който чувате за потребните качества на глухарчето. Действително всички негови елементи имат избрани медицински свойства, по тази причина когато го берете, най-добре използвайте нож и извадете растението дружно с корена.

Листата му са чудесни за подготвяне на салата и се комбинират отлично с яйца и картофи. Тази салата има висока хранителна стойност и е богата на витамини и минерали. Глухарчето съдържа повече каротин от морковите.

Коренът от глухарче се употребява за филтриране на кръвта, усмиряване на проблеми със стомаха, контролиране на храносмилането и подкрепяне на функционалността на жлъчния мехур. Народната медицина го предлага и при диабет. Чаят от изсушен корен от глухарче се ползва при артрит, запек, екзема, акне и камъни в жлъчката.

Сокът (млякото) от корените на глухарче не се приема вътрешно, само че се ползва сполучливо при третирането на брадавици и други формирания.

Глухарчето се употребява за обща детоксикация на организма, пречистване на черния дроб, оказва помощ при алергии, понижава високите равнища на холестерол, подтиква производството на жлъчка, има диуретичен резултат и е изключително потребно за бременни дами и дами в интервала на менопауза.

Цветовете на растението се употребяват за приготвянето на сироп, който прилича мед и се използва за филтриране на кръвта, стимулиране на метаболизма и усмиряване на кашлица.

Ето по какъв начин се подготвя и сироп от глухарче:

Необходими са ви към 400 жълти цветчета от глухарче. Залейте ги с 3 л вода. После прибавете 4 портокала и 4 лимона, нарязани на части и оставете сместа да престои за едно денонощие. Прецедете и пресипете течността в тенджера. Добавете 2 ч.ч. захар и оставете на котлона за към час и половина (на междинен огън), като разбърквате постоянно. Когато се сгъсти – намалете огъня и след няколко минути свалете от котлона.

Този сироп е превъзходен за лечение на простуда, кашлица и бронхит. Освен всичко това – умерено може да се приема от деца.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР