Едва ли сте подозирали, че средностатистически човек пере чаршафите си

...
Едва ли сте подозирали, че средностатистически човек пере чаршафите си
Коментари Харесай

За здрав сън перете спалното бельо всяка седмица на висока температура

Едва ли сте подозирали, че средностатистически човек пере чаршафите си на всеки две седмици, а всеки трети го прави едвам един път годишно.

Проучване на Hammonds Furniture откри, че 30% от британците перат спалното си долни дрехи на всеки 12 месеца.

Според специалистите, какъв брой постоянно се пере спалното долни дрехи и завивките зависи от самостоятелните привички. Препоръчва се това да се прави приблизително един път седмично, а през лятото и два пъти в седмицата, показа Моли Фрешуотър за портала Liverpool Echo.

На същото мнение е и доктор Кайл Грант, който добавя, че при алергии завивките би трябвало да се перат по-често, защото спалното долни дрехи събира алергени, които може да затруднят съня и да понижат неговото качество.

„ Прекарваме в леглата си към 9 часа дневно, по тази причина е доста значимо мястото, на което лежим, да бъде чисто. Лично моят съвет е спалното долни дрехи да се пере всяка седмица, най-вече на всеки 10 дни. В интервала за сезонните алергии би било добре да перете един път седмично, с цел да няма полени, прахуляк и други частички, които утежняват признаците ”, добави той.

Експертите акцентират, че за здрав сън не е значимо единствено какъв брой постоянно се перат завивките и чаршафите, само че и на каква температура се прави това. Според тях, прането на висока температура е най-правилното решение.

Учените са разкрили, че прането на чаршафи при високи температури е по-ефективно за унищожаване на следи от полени, тъй че когато ги перете, се уверете, че е 40 градуса или повече, в идеалния случай 60 градуса, поучават експертите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР