Едва ли си спомняте скандала с Проекта Аламо преди 5 ...

Едва ли си спомняте скандала с Проекта Аламо преди 5

Защо ИИ на Фейсбук ни познава по-добре от близките ни и как се отървават от него в детокс-клиники

Едва ли си спомняте абсурда с Проекта Аламо преди 5 година, с който се обясняваше успеха на Тръмп на изборите за държавен глава на Съединени американски щати, която не чакаха освен сериозните анализатори, освен социолозите, само че и самата ръководеща каста на Съединени американски щати. Тя макар че посочва по какъв начин изкуственият разсъдък на Facebook, който – както казахме към този момент ни е създал подвластни със Синдрома ФОМО – страха да не сме пропуснали нещо, ни манипулира и ни ръководи посредством информацията, която ни сервира, без да я търсим, тъй като ни познава по-добре от личните ни близки. На това сме посветили днешния ни лайфхак.

Който е чел великия разказ 1984, знае, че там имаше нещо, наречено телекран, което следеше хората, само че те въпреки всичко имаха хитрината да намират места да се крият от него по ъгли и тъмни кътчета. През 2021 година, още през 2016 година, ние нямаме къде да се скрием, тъй като посредством смарт телефоните и данните ни, обществените мрежи и техният изкуствен интелект ни наблюдават, следят, подслушват и систематизират цялата тази информация, тъй че да ни насочват кой политик да харесваме, който артикул да купим, къде да почиваме и така нататък

В Проекта Аламо акцията на Тръмп получава данните от кредитните карти на 220000000 души – на практика всички американски избиратели, и въз основата на това инфо беше насочвало поредно и преднамерено избран кръг послания – търговски и политически към тях, в това число и така наречен черни или тъмни известия под носа на админите на самата мрежа.
...

Източник: slava.bg