Едва ли съществува човек, който никога да не е бил

...
Едва ли съществува човек, който никога да не е бил
Коментари Харесай

Кога раздялата боли най-много

Едва ли съществува човек, който в никакъв случай да не е бил отхвърлян. Опасността дебне отвред - от дребните житейски обстановки до най-интимните връзки. Сега учените от Университета " Корнел " са намерили отговора на въпроса по кое време отхвърлянето боли най-вече.

Според изследването най-мъчително е така наречен относително отменяне - когато сме изоставени поради различен човек. Причината се крие в това, че когато бъдем сменени с някой различен, у нас поражда възприятието, че сме отлъчени и безполезни.

 Снимка 315624

В проучването са взели участие 600 души, които са били подложени на 4 разнообразни опита. В първия били включени две подставени дами и нищо неподозиращ мъж, който в действителност бил обектът на проучването.

На едната от дамите била дадена задача за решение, за която тя трябвало да избере с кого да работи - с другата жена, с мъжа или сама. Тя постоянно избирала или другата жена, или да работи сама, пренебрегвайки мъжа.

Другите опити били извършени в по-големи групи, а участниците трябвало да споделят миг от живота си, когато са се почувствали отхвърлени.

Резултатите посочили, че най-тежко се претърпява отхвърлянето, когато е определен някой различен . А когато става въпрос за сантиментални връзки, сходна обстановка в действителност би разрушила сърцето на изоставения.

 Снимка 211280

Учените открили и още една взаимозависимост . Когато отхвърленият не получава отговор за какво е отритнат, той обезверено ще се пробва да откри пояснение, без значение какъв брой болежка ще му аргументи това. Ако не откри такова пояснение, то отхвърленият ще счита, че на сцената е изгряла " нова звезда ", която е и повода за раздялата.

Затова откривателите ни поучават, когато назрее моментът за разлъка и повода не е различен човек, да уверим колегата си в това, с цел да му спестим непотребни премеждия .

И в случай че въпреки всичко... Какво да вършим, в случай че повода в действителност е такава? Авторът на изследването споделя, че би трябвало да заобикаляме съпоставките и сравненията с новия човек , с цел да не изтезаваме в допълнение този, който въпреки всичко сме обичали.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР