Едва ли са много треньорите, които знаят по-добре какво е

...
Едва ли са много треньорите, които знаят по-добре какво е
Коментари Харесай

Тони Надал: Алкарас изглежда готов да наследи Голямата тройка


Едва ли са доста треньорите, които знаят по-добре какво е нужно, с цел да може младеж да взриви светът на тениса. Тони Надал обаче сигурно е един от тях.

Той бе с основна роля в израстването на Рафа като играч, а в този момент гледа с удивление към пробива на различен млад испанец – Карлос Алкарас.

„ За две седмици реализира повече, в сравнение с доста тенисисти биха мечтали да създадат за цялата си кариера. Много мъчно бихте намерили различен, който да съзрее толкоз рано, “ – с тези думи експертът разяснява изкачването на Карлито до №1 в света и триумфа му на US Open.

„ За пръв път ми споделиха за него, когато беше на 12 или 13, а го видях, когато бе на 14 или 15. Несъмнено ме впечатли, “ спомни си Надал.

„ Скоростта на ръката и на краката му е несравнима в Тура сега – приказваме за извънреден играч, “ добави треньорът на Феликс Оже-Алиасим за El Pais.

Според него Алкарас може да размени Голямата тройка на върха на тениса:

„ Той е доста приключен – с изчистена техника, която му разрешава да извършва удари от всяка позиция. Форхендът му е един от най-хубавите в Тура, а бекхендът – добър и постоянен. Без компликации извършва мощен сервис, а волетата, въпреки да могат да бъдат усъвършенствани, му разрешават да излиза на мрежата терзания. “

„ Когато проучвам играч след сходна победа, първият ми въпрос е дали му се е наложило да надскочи себе си, с цел да преодолее съперниците и дали триумфът му се дължи на това. В случая не оставам с сходно усещане. Карлос изигра превъзходен мач, само че не мисля, че равнището, което сподели е такова, което той да не може да реализира постоянно. “

„ Испанският тенис освен има обещаващо бъдеще – той разполага с Карлос Алкарас, който е освен сегашното, само че и наподобява подготвен да наследи Голямата тройка на международната сцена. “
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР