Едва ли някога ще разбере света на хората. За него

...
Едва ли някога ще разбере света на хората. За него
Коментари Харесай

Природата отвръща на удара: Орангутан срещу булдозер

Едва ли в миналото ще разбере света на хората. За него човешкото държание е прекомерно комплицирано, необяснимо и грубо. Желанието да превземат територии и инстинктът за ликвидиране при хората не могат да бъдат обяснени с разпоредбите на природата. Законите, които от незапомнени времена работят в гората, се нарушават само от индивида.

Отдавна в горите на остров Борнео " човешкото " е придобило различен смисъл. В настъплението си бракониерите и дървосекачите не се разколебават, даже когато против булдозера се изправя орангутан, с цел да отбрани гората си.
Сцената е действителна. Действието се развива в индонезийската част на острова през 2013 година. Някога там имало стотици хиляди орангутани, само че към този момент се водят за заплашен тип. Предполага се, че единствено през последните 16 години са били изтребени над 100 000 орангутани.
Хората ги убиват, с цел да ги трансфорат в титли. Стрелят по тях, с цел да завладеят териториите им, от които по-късно вършат плантации. Избиват възрастните, с цел да вземат дребните им, тъй като бебета орангутани се продават скъпо на черния пазар като домашни любимци. А от време на време убиват без причина.
В борбите с хората орангутаните са обречени. Ако настъплението на бракониерите и дървосекачите не бъде спряно, то скоро този скотски тип може да бъде премахнат от Земята, сходно на доста други. Печални жертви на криворазбраното разбиране за напредък.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР