Едва ли може да се намери по-пъстро, шумно, цветно, многообразно,

...
Едва ли може да се намери по-пъстро, шумно, цветно, многообразно,
Коментари Харесай

Кой е най-шареният папагал в света?

Едва ли може да се откри по-пъстро, шумно, цветно, многообразно, многолюдно и интелигентно семейство от папагалите. Към тях се отнася и Лори – едни от най-красивите папагали в света. Открояват се като умни и елегантни птици, с палав темперамент и добре развъртян разсъдък. Многоцветните папагали Лори населяват югоизточната част на Австралия, в това число остров Тасмания.

Заради радостния им манталитет, на тези птици е обещано име, което в превод от холандски значи „ смешник “ . Наистина чудната птица е в положение да развесели и разсмее стопанина си даже в най-мрачните му дни.

Този тип папагал е с величина към 30 см, а тежестта му доближава до 150 година Още от пръв взор няма по какъв начин да не ви впечатли със своята кадифена, мека, пъстроцветна перушина. Оперението е извънредно блестящо и пъстроцветно. Главата е виолетово-синя с жълто-зелена яка. Гърбът, горната страна на опашката и крилата са обагрени в зелено, гърдите са оранжево-жълти, а коремчето е оцветено в синьо. И това цветово благосъстояние не е всичко – при полет жълтите крила контрастират блестящо на алените подкрилия. Истинска приказност от цветове!

Цветовете играят ролята на камуфлаж и защищават папагалите, до момента в който обикалят цветните градини в търсене на храна – хранят се с плодове и цветя. В анатомията им прави усещане езикът, чийто край е екипиран с папилатен придатък, който им разрешава да пият течния плодов нектар и да събират пъстър прашец.

В свободната им среда този тип папагали живее по двойки. Заедно летят, дружно се хранят и дружно се къпят. През деня е допустимо да се включат в ята до 50 броя.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР