Едва ли има някой, който не обича да си похапва

...
Едва ли има някой, който не обича да си похапва
Коментари Харесай

Коя е ангелската храна? Всички сме я хапвали, но знаем ли тези неща за нея?

Едва ли има някой, който не обича да си похапва любеница през лятото, само че сигурно има някой, който не е чувал тези забавни и любопитни обстоятелства, които показват от уеб страницата Whataboutwatermelon, представени от Българска телеграфна агенция.

Произхождаща от Африка, динята е скъп и портативен източник на вода за пустинята или в обстановки, когато естествените водоеми са били инфектирани. Дините са отглеждани в Египет и Индия още през 2500 година прочие Хр., за което сочат античните писмени знаци.

Повече от петстотин сорта любеница, отглеждани в целия свят, дават доста огромно многообразие за потребителите във връзка с размери, форми, цветове. Освен червени, съществуват бели, розови, жълти и оранжеви сортове, със и без семена.

Най-честата приложимост на динята е охладена, нарязана на части за бърза закуска или десерт. В Италия, известен десерт е пудингът от любеница, нормално изработен от любеница, бадеми, шоколад и канела. Популярен десерт е също и сладоледът от любеница. В южните щати на Съединени американски щати се прави туршия от любеница. Руснаците от своя страна правят бира от динен сок.

 любеница iStock

Всъщност кората на динята също е ядлива и може да се подготви като зарзават. Доста обичано ядене е пържената, варена или маринована динена кора в Китай. Когато китайците пържат кора на любеница, те първо я белят, нарязват и пускат да се пържи със зехтин, овкусена с чесън, люти чушки, лук, захар и ром. Като специалитет маринованата динена кора е по-разпространена и в Русия. От любеница се вършат и чудесни летни коктейли и питиета.

Още забавни обстоятелства и изгоди от динята, прочетете тук:
 Любопитни обстоятелства за динята  Любопитни обстоятелства за динята  Любопитни обстоятелства за динята  Любопитни обстоятелства за динята
Ето и какви са неподозираните потребни свойства на дините:
 Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете  Ползите от динята, за които може би не знаете
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР