Едва ли има нещо, което да събира хората толкова бързо

...
Едва ли има нещо, което да събира хората толкова бързо
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Храна, кино и звезди радват варненци на границата на август и септември

Едва ли има нещо, което да събира хората толкоз бързо и сполучливо, колкото вкусната храна. Затова и не е по никакъв начин изненадващо, че всеобщите кулинарни прояви във ваканционна Варна това лято са многочислени и разнородни.

На границата на август и септември в Морската градина се организира нов и забавен фестивал, наименуван „ Кино и храна “. Основната атракция в него въпреки всичко са щандовете с разнородни и истински кулинарни изкушения от друг темперамент – от ароматна скара, през пици и хамбургери, до изкушения за претенциозни феновете на по-здравословната храна.



По-важното въпреки всичко е, че програмата включва и доста артистични прояви. Както излиза наяве и от заглавието на проявата, киното навън има централно място. Филмите обаче са свързани директно с тематиката за храната и готвенето, което както знаем не е единствено нужда, а може и да е вдъхновяващо преживяване за всички сетива. Заедно с това в програмата са включени и концерти, които притеглят и „ гладните “ за хубава музика слушатели.



Всеки фестивал, несъмнено, би трябвало да има своите звезди, а тук те са в обилие - P.I.F, Филип Аврамов, Катето Евро, Миленита, Бате Енчо. В програмата на фестивала беше включен и специфичен акцент в памет на Aнтъни Бурдейн. Разбира се, с изключение на храна, кино, музика и занимателни презентации, към макета на Черно море пред Аквариума има планувани доста приятни изненади за децата, а също и щанд с разнородни готварски книги.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР