Едва ли има човек на Земята, който може с точност

...
Едва ли има човек на Земята, който може с точност
Коментари Харесай

Финансови съвети от Едуард Сноудън във време на криза

Едва ли има човек на Земята, който може с акуратност да планува по какъв начин ще наподобява стопанската система, откакто коронавирусът си тръгне.

През последните две седмици международните тържища означиха невиждани в историята спадове, изтривайки трилиони от международната стопанска система.

Дали пък точно тази обстановка няма да принуди международните финансови институции да погледнат към криптовалутите като излаз или инструмент за превъзмогване на установяващия се финансов срив?

Покрай спада в международната търговия падна и цената на най-популярната за момента криптовалута - биткойн, с цели 50%.
 Снимка 471670

От една страна, това докара до загуби за хората, които държат биткойни, само че пък някои други взеха решение, че точно в този момент е моментът да се възползват от ниската цена на криптовалутата.

Сред тях е и самият Едуард Сноудън, който разгласи в петък през профила си в Twitter, че за първи път от доста време обмисля да влага в биткойн.

This is the first time in a while I've felt like buying bitcoin. That drop was too much panic and too little reason.
— Edward Snowden (@Snowden) March 13, 2020
" Спадът (в международните индекси) бе подбуден от прекалено много суматоха и прекомерно малко разсъдък ", обобщава Сноудън.

Бари Стилбърт, шефът на Digital Currency Group, е на същото мнение, като даже разгласи, че " поради това е основан биткойн ".

I'm buying. This is why bitcoin was invented
— Barry Silbert (@barrysilbert) March 12, 2020
Според финансовият анализатор Тони Вайс обаче за момента никой не може да е сигурен дали биткойн е добра инвестиция, тъй като се чака цената му да продължи да се движи надолу, без да е ясно къде е дъното и дали цената на криптовалутата ще се изстреля още веднъж нагоре.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР