Едва ли има човек, който не обича сладкиши и не

...
Едва ли има човек, който не обича сладкиши и не
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Безглутенова торта с малини и шоколад

Едва ли има човек, който не обича сладкиши и не преглежда на драго сърце разнообразни предписания. Бързо обаче желанието отминава, в случай че се окаже, че предлагането, на което сме се спрели ще ни отнеме доста време или изисква повече от положителни кулинарни умения.

Именно по тази причина, trafficnews.bg предлага идната рецепта за торта с киноа, която безусловно може да приготвите за 15 минути. Оригиналната рецепта е единствено със шоколадов пласт, само че в случай че желаете прибавете и малиновия.
Необходими артикули
За блата:

органично какао - 100 гр.

кокосова захар - 100 гр.

бакпулвер - 2 ч.л

сода - 1 ч.л

яйца - 3

ядково мляко - 100 мл.

ванилия - 1

кокосово масло - 50 гр.

киноа - 200 гр.

За шоколадовия пласт:

разтопен шоколад (черен, течен или за пиянство, какъвто имате) - 100 гр.

кокосово мляко - 1/2 кен

За малиновия пласт:

малини (пресни, замразени или от сладко) - 150-200 гр.

лимонен сок - 2 с.л

прясна мента - на усет

подсладител по избор - кленов сироп 2 с.л

желатин - 1 пакетче
Начин на подготвяне:
Сварявате киноата и оставяме да се охлади. В огромна купа смесвате сухите съставки - какао, захар, бакпулвер, сода. В блендер разбивате яйцата, млякото и ванилията. Прибавят се охладената киноа и разтопеното кокосово масло, след което се разрушават още веднъж. Сместа се излива при сухите съставки и се разбърква. Трябва да се получи лепкава примес, само че даже и да е по-рядка се изпича без проблем. Всичко се излива във форма за торта. Пече се към 30 мин на 180 градуса или до суха съчка.

За шоколадовия пласт разтопявате на водна баня шоколада и кокосовото мляко, по избор може да добавите 2 с.л кокосово масло, с цел да стегне по-лесно. Излива се в купа и се поставя в ледник да стегне. Тук има един трик. След като стегне се разрушава с миксер, с цел да се получи бухнал крем. Преди да нанесете върху тортата, уверете се, че е изстинала, защото може да стопи крема.

Последният пласт е по избор. В блендер се смесват малините, лимоновия сок, ментата и подсладителя. Разтваря се желатина съгласно напътствията и се прибавя към сместа, след което се разпределя върху тортата и се оставя в хладилника да стегне добре.

Относно украсата - може да се развихрите и да употребявате каквото ви е на сърце.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР