Едва ли е необходимо точно вас, възпитаникът на Академията, да

...
Едва ли е необходимо точно вас, възпитаникът на Академията, да
Коментари Харесай

БСП: Има ли „чадър” над ректора на Академията на МВР - поне 2-ма министри знаят за проблемите там

„ Едва ли е належащо тъкмо вас, възпитаникът на Академията, да увещавам какъв брой значима за Министерство на вътрешните работи и националната сигурност на България е професионалната подготовка на чиновниците. Но, не мога да не посоча няколко обстоятелства и условия. Факти, които са притеснителни от позиция на това, че би трябвало да се приготвят съществени фрагменти за Министерството на вътрешните работи. А това няма по какъв начин да не породи въпроси по какъв начин се взимат решенията за образователния развой в Академията ”.

С тези думи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Борислав Гуцанов се обърна към министъра на Министерство на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на парламентарния надзор.

По думите на социалиста МВР-министърът е бил осведомен още при встъпването си в служба със сигнали за извънредно нездравословен и водещ до съсипия на Академията на Министерство на вътрешните работи властнически жанр на ръководство на ректора ст. комисар доцент доктор Иван Видолов и осъществявана от него чистка на неуместни преподаватели и ръководители на структурни звена. „ В листата от хора, които са напуснали Академията на Министерство на вътрешните работи по някакви аргументи има трима някогашни ректори, двама някогашни заместник-ректори, четирима някогашни декани ”, уточни Борислав Гуцанов. И попита:

„ Формално осъществените от Вас инспекции пораждат въпроса има ли политически „ чадър ” над този чиновник, който би трябвало да надгражда, а не да разгражда Академията? ”. Народният представител от Българска социалистическа партия добави, че поисканата от някогашния министър на Министерство на вътрешните работи Демерджиев и зам.-министър Емил Ганчев оставка на ректора на Академията е била спряна. Спрени са били дейностите и на Калин Стоянов по това.

Борислав Гуцанов още веднъж подчертава на казуса, като се обърна към вътрешния министър в оставка Калин Стоянов: „ Какви ще бъдат Вашите дейности за обезпечаване на нужната подготовка на нужното равнище за фрагментите, които се готвят за Министерство на вътрешните работи? ”
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР