Едва ли бомбените заплахи за училищата са били от някой,

...
Едва ли бомбените заплахи за училищата са били от някой,
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: Някои от бомбените заплахи може да са свързани с изборите, за да откажат хората от гласуване

„ Едва ли бомбените закани за учебните заведения са били от някой, който не му се учи в седмицата преди изборите. По сведения на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров в понеделник и вторник сигналите са били от страна отвън Европейския съюз. А в четвъртък евентуално е бил някакъв юноша ”.

Това разяснява някогашният шеф на ГДБОП Румен Миланов по Нова ТВ.

Той позволи, че заканите може да са свързани с изборите, с цел да се сплашат хората и да се откажат да гласоподават.

„ Министерство на вътрешните работи и службите се оправиха, откакто има тишина ”, сподели ген. от запаса Румен Миланов във връзка информацията от последните 24 часа, че няма сигнали за бомбени закани за учебни заведения в страната.

По думите на Никола Тулечки от „ Обединение за почтени избори ” те имат наблюдаващи в секциите в цялата страна, които са видели забавни случаи. От това, че „ член на СИК си реже суджук на масата до момента в който раздава картите на масата ” до случаи, в които покровители на дадена партия са си поставили името на партията на баджа.

Като очевиден случай Тулечки уточни деятели и локални предприемачи, които се разхождат със стърчащи банкноти от джобовете в учебно заведение, където има няколко изборни секции.

Той прикани хората да гласоподават, тъй като изборите са почтени. Дадените образци са маргинални. „ Не имам вяра на числата в обществените мрежи – колкото по-рано излизат, толкоз по-грешни са ”, добави представителят на „ Обединение за почтени избори ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР