Едва ли би могъл да има по-голям подарък за 24

...
Едва ли би могъл да има по-голям подарък за 24
Коментари Харесай

Подкаст: Букър за Георги Господинов и чудото на езика

Едва ли би могъл да има по-голям подарък за 24 май от това българска книга и създател да завоюват за пръв път най-голямата литературна премия в света - като изключим Нобеловата премия, несъмнено. Точно това се случи малко след среднощ българско време, когато стана ясно, че Георги Господинов и британският превод на " Времеубежище " (Time Shelter, превод на Анджела Родел, която също става притежател на наградата) завоюваха интернационалния " Букър ".Какво е " Букър " и интернационален " Букър ", какви са главните детайли и сюжети в книгата на Господинов и какъв брой огромно е признанието за него и българската литература, можете да чуете в тазседмичния брой на " Гласът на Капитал ". В него гостува културния публицист Тамара Вълчева, а водещ е Йоан Запрянов.
Your browser does not support the audio element. Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Едва ли би могъл да има по-голям подарък за 24 май от това българска книга и създател да завоюват за пръв път най-голямата литературна премия в света - като изключим Нобеловата премия, несъмнено. Точно това се случи малко след среднощ българско време, когато стана ясно, че Георги Господинов и британският превод на " Времеубежище " (Time Shelter, превод на Анджела Родел, която също става притежател на наградата) завоюваха интернационалния " Букър ".

Какво е " Букър " и интернационален " Букър ", какви са главните детайли и сюжети в книгата на Господинов и какъв брой огромно е признанието за него и българската литература, можете да чуете в тазседмичния брой на " Гласът на Капитал ". В него гостува културния публицист Тамара Вълчева, а водещ е Йоан Запрянов.
Your browser does not support the audio element. Свързани публикации Творци с " Букър " против " създатели " от Държавна сигурност и Българска комунистическа партия 25 май 2023, 11:45 " Времеубежище " на Господинов потвърди " чудото на езика " и завоюва Международен " Букър " 24 май 2023, 00:33
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР