Едва излязла от ареста, заместничката на бившия кмет на Младост

...
Едва излязла от ареста, заместничката на бившия кмет на Младост
Коментари Харесай

Заместничката на Иванчева сподели нещо странно за подкупа, открит в колата им

Едва излязла от ареста, заместничката на някогашния кмет на " Младост " Десисилава Иванчева - Биляна Петрова почна да обикаля малките екрани.

Припомняме, че вчера прокуратурата реши да пусне за празниците двете дами, само че по-късно счита още веднъж да изиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение се трансформира в по-леката – " домакински арест ". 

Искам да благодаря на арбитър Хинов, че след 8 месеца прегърнах детето си, майка си. Да се върнеш при фамилията си за празниците е чудесна вест. Бях не запомнила какво е топла вода. Това сподели Биляна Петрова, която през вчерашния ден бе пусната под домакински арест с Десислава Иванчева, предава Би Ти Ви.

С щерка ми си говорехме, че все едно не сме се разделяли. Почти през целия ден бяхме прегърнати с нея. Твърдо не е имало рушвет и не е ставало дума да се вземат пари за персонална полза. Имам разнообразни хипотези по какъв начин се е озовала тази сума в колата, само че избирам още да не ги разясня, сподели още тя. " Ако не кажеш несъмнено нещо, си мъртвец ", изтъквам една от заканите към мен.

През цялото време даваме публичност на нещата. Страхувам се за заканите, които са към юристите. Имало е разлепени некролози на адв. Савова в столицата. Килията, която видяхте, е след ремонт. За мен няма пояснение за какво не се оправят дребни неща като прозорците да вземем за пример.

Защо би трябвало да има това схващане, че преди да си наказан, би трябвало да минеш през пъкъла? Бих попитала господин Ваклин за какво приказва пред медиите едно, а в съда друго, разяснява Биляна Петрова. Ще прекарам празниците със фамилията си. Възможно е след 7-10 дни да ни върнат в ареста. Ще сготвям отбраната си, приключи Петрова.

Припомняме, че кметицата на " Младост " Десислава Иванчева бе задържана зрелищно по време на приемане на рушвет. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвиняване, че са взели рушвет в изключително огромни размери. Инвеститорът Александър Ваклин упрекна кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на предприемача за градеж. Иванчева отхвърля обвиняванията. Тя е безапелационна, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин отвън общината, а при диалозите им обсъждали план за детска площадка.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР