Едва до пет европейски държави българите могат да пътуват без

...
Едва до пет европейски държави българите могат да пътуват без
Коментари Харесай

Пътуваме свободно само до 5 страни в Евросъюза

Едва до пет европейски страни българите могат да пътуват без ограничавания сега, демонстрират данни на Ситуационния център на Министерството на външните работи (МВнР). Карантина и PCR тест пък ще са ни нужни, с цел да пътешестваме из шест дестинации, ситуирани на трите континента – Европа, Азия и Северна Америка.

Свободното пътешестване е допустимо до Литва, Словакия, Малта, Германия и Белгия. Изключения във въпросния лист обаче не липсват. Припомняме, че на 7 август Германия разгласи за рискови три области у нас – Добрич, Благоевград и Варна. Изискването за наложителен PCR тест за пристигналите от морския град отпадна на 21 август, а това за Добрич – на 10 септември. Към днешна дата в действие остава само предизвестието за област Благоевград.

Северозападните градове Видин, Лом, Враца и Монтана се местят от „ зелената “ в „ оранжевата “ зона

на Белгия. За посетителите от въпросните обитаеми места има целесъобразна карантина и условие за негативен PCR тест. В същото време жителите на Варна, Добрич, Шумен и Търговище могат да пътуват без ограничавания до Белгия.

Към листата на отворените за туризъм страни се подрежда и Турция. Това обаче не важи за другата ни южна съседка – Гърция, която остава затворена за българите до 30 септември. Основните ограничения, касаещи българските жители, са наложително попълване на формуляр, показване на QR код при влизане в страната, а също и негативен резултат от PCR тест. Изискванията се ползват във връзка с идващите с коли, самолети или плавателни съдове. В взаимозависимост от типа на транспорта
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР