Едва 39 на сто от българите смятат, че всеки трябва

...
Едва 39 на сто от българите смятат, че всеки трябва
Коментари Харесай

Българите са най-скептични към ваксините в целия ЕС

 Едва 39 на 100 от българите считат, че всеки би трябвало да се имунизира против ковид като част от гражданския си дълг. Това е най-ниското равнище в целия Европейски съюз, става ясно от настоящия " Евробарометър “.

Средната за Европейски Съюз поддръжка за всеобщата имунизация е 66%, като цели 86% от португалците са позитивно настроени към нея. Също огромно утвърждение има и в Малта, Испания и Швеция, където над 80% от хората считат имунизацията за цивилен дълг.

" По-възрастните респонденти и тези с по-ниско обучение е по-вероятно да поддържат изказванието, че всички би трябвало да се имунизират “, означават създателите на проучването.

51% от българите са на мнение, че изгодите от имунизациите против COVID-19 са повече от рисковете при приблизително 71% в Европейски Съюз, като сходен песимизъм се следи и в Словения. Нашата страна е в челото по поддръжка на изказванието, че " Властите не са задоволително транспарантни във връзка с имунизациите за COVID-19 ". Националната имунизационна тактика също не се радва на висока известност.

На този декор нашите сънародници са измежду най-слабо подкрепящи цифровия Коронавирус документ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР