Едва 14 % от родителите изпратиха днес децата си на

...
Едва 14 % от родителите изпратиха днес децата си на
Коментари Харесай

Едва 14% от родителите в София пуснаха децата си на градина или ясла

Едва 14 % от родителите изпратиха през днешния ден децата си на детска градина, сочат данните на Столична община, оповестени на уеб страницата й. С други думи това са два пъти по-малко от деклариралите предпочитание да го сторят в анкетата, направена от шефовете на заведенията.
В числа първият ден на отваряне на детските градини в София наподобява по този начин: родителите на 6348 деца са ги завели на градина, а други 489 деца са били пуснати в независимите детски ясли. Това прави към 14 % от всички деца, които посещават детски градини и под 25 % от децата, които посещават независимите ясли по принцип.
От през днешния ден в София работят общо 173 детски градини и 24 независими ясли. Само 7 детски заведения не отвориха порти поради поправки.
Всички деца, които са здрави и се усещат добре, имат право да посещават детските градини, припомнят от общината.
Всяка заран здравословното положение на децата ще се ревизира от медицинския личен състав на детската градина. Директорите имат задача да провеждат ежедневна стерилизация на детските площадки и 4 пъти дневно стерилизация на пространствата. Децата ще прекарват по-дълго време на на открито в игра на детските площадки. Посещенията на родители вътре в пространствата остава неразрешено.
Доц. Мангъров: Нещата вървят към приключване
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР