Едва 13 са болниците в София-град, които приемат пациенти с

...
Едва 13 са болниците в София-град, които приемат пациенти с
Коментари Харесай

13 от 90 болници в София имат Ковид легла. Обмисля се всяка да отдели такива |

Едва 13 са лечебните заведения в София-град, които одобряват пациенти с ковид. А лечебните заведения са общо 90. 

Това заяви в утринния блок на bTV новият шеф на Александровска болница проф. Борис Богов.

Имало е среща със здравния министър, на която е разисквана опцията всяка болница да отдели кревати са пациенти с COVID-19.

В самата Александровска се обмисля разкриване на още едно Ковид поделение.

Болниците нямат право да връщат пациенти с ковид с изключение на в изключителни случаи - да вземем за пример когато леглата са заети, уточни професорът.

" От тази заран имаме и случай, в който пациент с позитивен тест чака в Спешното поделение, тъй като няма кревати в нашата болница. Надявам се до 2 часа да намерим решение ", описа шефът на болничното заведение.

Той изясни, инфектирани, които идват с коли за спешна помощ, не се връщат, само че има случаи, в които те не са минали през системата на РЗИ и може да има проблем, изключително и когато няма кревати.

Прогнозата на проф. Богов е за растеж с 35% на инфектирани в идващия месец, като 10-12% ще се нуждаят от хоспитализация. Леглата обаче не са най-големият проблем, неналичието на експерти е по-тревожна.

В Александровска болница има 15 пациенти с COVID-19, 5 са в интензивно поделение и двама са интубирани, сподели още проф. Богов. 14 души от медицинския личен състав също са с позитивни проби. Освен това доста от медиците на първа линия към този момент не желаят спомагателни хонорари, а по-скоро - отмора, добави шефът на Александровска болница.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР