Едро куче живее в необичаен съюз с една... гарга. Гаргата

...
Едро куче живее в необичаен съюз с една... гарга. Гаргата
Коментари Харесай

Необичайно съжителство: Гарга и кане корсо са съквартиранти в Люлин

Едро куче живее в необикновен съюз с една... врана. Гаргата Чики и Кане корсото Севар разделят един апартамент, в който позволиха наш екип.

Вечерта след предишния Великден синът на Калина Андреева се прибира с новината, че до блока им в столичния квартал " Люлин " лежи ранено птиче. Двамата вземат решение, че не могат да го оставят на уличните котки и го взимат.



" Прибрахме го с концепцията, че ще го задържим за 2-3 дни. Започнах да звъня на " Дивите животни ", на " Зелени Балкани " и на всички места. Оказа се, че са под карантина с коронавирус дивите животни. Седмица след вървене на тъгите и търсене на кого да я дам, се свързах с клиника. Те ми обясниха, че откакто имам други животни гаргата се е опитомила и че ще имам доста интелигентно животно в границите на 20-50 години, което значи, че в случай че не успее да подивее, на моите правнуци би трябвало да я завещая по някакъв метод.

От тогава гаргата Чики става член на фамилията, а всекидневието у дома става
доста забавно.



" Отваря се кафезът. Започва да се скубят пухчета от възглавници, да се опитва кое къде може да се мушне, да се скубят телефоните от зарядните ".

Чики е доста ранобудна. Интересното обаче е, че когато Калина я няма, не безпокои хората у дома. Затова пък е пристрастена към водата и къпането.

" Няма лято, няма зима, наложително би трябвало да има вана с вода. То е едно пеене, един смях. Научила се е да се смее като истеричка и наложително би трябвало да има 3 пръста вода, с цел да се изкъпе, другояче стартира да се къпе в каквото откри ".



Пълна диаметралност на Чики е Севар – различен член на фамилията – добросърдечен колос от породата Кане Корсо. Въпреки разликите двамата не могат един без различен.

" Много забавно беше първия ден още. Запознавам я със Севар и крещя - " това е кучето ". Първата ѝ работа беше да отиде при него до леглого му. Знаейки си моята пакостница, знам че няма инстинкт за самозапазване. Тя, да вземем за пример, знае, че от кучета може да смъква пухчета, знае че има нокти за гризане,

Чики към този момент е на 3 години и наближава времето да отлети от апартемнта си в " Люлин ", с цел да се задоми. Даже към този момент примамва бъдещи сътрудници, като оставя от храната на Севар на балкона.





Калина знае, че е безсилна против естествените инстинкти и е приела мисълта, че скоро гаргата ще напусне фамилното гнездо в Люлин. Остават обаче спомените за радостните истории от живота с Чики и обичта, която са споделяли.

Репортер: Михаил Диков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР