Едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде

...
Едновременно с четвъртата фаза от ваксинационния план да се създаде
Коментари Харесай

Ново разпореждане на премиера Борисов!

 Едновременно с четвъртата фаза от имунизационния проект да се сътвори зелен кулоар за всички искащи да се имунизират против COVID-19, разпореди министър-председателят на днешното работно заседание, което той свика с представители на Националния действен щаб, имунизационния щаб и здравния министър.

Премиерът беше безапелационен, че преди всичко е значимо всеки искащ доктор да бъде имунизиран. Същевременно, откакто са основани условия за имунизиране и за втората и третата фаза, би трябвало да се даде опция и за всички останали, които чакат, с цел да бъдат имунизирани.

" Отивате по районите в страната, с цел да наблюдавате процеса персонално и пускате зелени коридори за искащи да се имунизират. Така процентът имунизирани ще се увеличи доста, ще имаме още по-голям щит против пандемията и няма да се постанова в допълнение затваряне или рестрикции, каквито има в другите страни “, безапелационен беше министър-председателят.

Министърът на опазването на здравето рапортува, че общо към 18 февруари 25 441 са имунизирани с втора ваксина и 90 514 са общо имунизираните с първа доза на имунизацията. Изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов съобщи, че в края на днешния ден се чака доставка от 57 600 дози от Оксфордската ваксина, като е основана организация още на следващия ден сутринта тези количества да бъдат разпределени до всички 28 РЗИ в страната.

" Следващата седмица чакаме нови 180 000 дози от трите позволени за приложимост ваксини. Информацията, която имаме за месец март от производителите и от Европейската комисия, е най-малко за 500 000 дози, което разрешава да бъде стартирана и четвъртата фаза от Националния имунизационен проект “, рапортува Кирилов. Той добави още, че Европейската организация по медикаментите започва финалния стадий от оценката на документите на четвъртата предстояща ваксина - на компанията " Джонсън и Джонсън “.

" Беше предоставена спомагателна информация на медицинските експерти, също по този начин - експертни мнения по всички специалности, тъй че всички медицински експерти, които слагат ваксини, да бъдат спокойни за формалната информация, обвързвана с трите ваксини “, посочи още Богдан Кирилов.

В рамките на работното заседание основният здравен държавен контрольор и член на НОЩ доцент Ангел Кунчев регистрира спад на смъртността в страната. " Това демонстрира, че опасенията, че английският вид на вируса ще бъде по-тежък към този момент не се оправдават “, означи Кунчев и добави: " може да чакаме при циркулацията на този нов вид да продължи леко повишение на заболеваемостта, само че в случай че е с този ритъм, не съставлява заплаха за здравната система “.

Председателят на НОЩ Венцислав Мутафчийски също означи спада на смъртността в страната. По думите му това е резултат както от насъбрания опит на медицинските екипи при лекуването на COVID-19, по този начин и поради понижения напън върху здравните заведения. " Има опция всички заболели, които постъпват, даже и в тежко положение, да получат съответни грижи. Това е значимото “, безапелационен беше Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР