Едностранни действия в областта на търговията от страна на държавите

...
Едностранни действия в областта на търговията от страна на държавите
Коментари Харесай

ЕК отхвърля забраните за вноса на украинско зърно от Унгария и Полша

Едностранни дейности в региона на търговията от страна на страните членки на Европейския съюз са неприемливи, съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия, откакто Полша и Унгария оповестиха забрани за импорт от прилежаща Украйна, с цел да защитят локалния селскостопански бранш, заяви Ройтерс.

" Запознати сме със оповестените от Полша и Унгария ограничения по отношение на възбраната за импорт на зърно и други селскостопански артикули от Украйна ", съобщи представителят в изпратено по е-поща изказване.

" В този подтекст е значимо да се подчертае, че комерсиалната политика е от изключителната подготвеност на Европейски Съюз и затова едностранни дейности са неприемливи. ", добавя той.

" Ние сме и си оставаме неизменими другари и съдружници на Украйна. Ние я поддържаме и ще я поддържаме.... Но е обвързване на всяка страна, на всяка власт, по-точно на положителната власт, да пази ползите на своите жители ", сподели водачът на ръководещата партия " Право и правдивост " (ПиС) Ярослав Качински.

Правителството на Виктор Орбан разясни, че задачата на възбраната е да се избегнат съществени вреди за локалните фермери.

Министърът на земеделието Явор Гечев също съобщи, че България обмисля възбрана за импорт на украинско зърно.

След като съветската инвазия на Украйна блокира някои черноморски пристанища, огромни количества украинско зърно, което е по-евтино от създаденото в Европейски Съюз, се озоваха в централноевропейските страни поради логистична невъзможност, което нанесе удар на цените и на продажбите на локални производители.


Инфо: dnes.dir.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР