Едноличен търговец, който притежава свинеферма, мандра и отглежда зърнени култури,

...
Едноличен търговец, който притежава свинеферма, мандра и отглежда зърнени култури,
Коментари Харесай

Крупен фермер от Кубрат изгради три слънчеви централи

Едноличен търговец, който има свинеферма, мандра и отглежда зърнени култури, е построил три фотоволтаични централи в град Кубрат и селата Тертер и Мъдрево. Мощностите са издигнати и сложени напрегнат със съдействието на " Енерго-Про Енергийни услуги ", оповестиха от сдружението в сряда.

Всяко от оборудването е с пикова мощ от 29.7 kWp и е снабдено с висок клас инвертори, както и с монокристални модули – по 66 на централа.

Общата годишна продуктивност на електроцентралите ще надвишава 110 мегаватчаса. Произведеният в Кубрат и Мъдрево ще се продава по преференциални цени. Енергията от слънчевите панели в село Тертер, където е свинефермата на Едноличен търговец " Мъдър Хасан - Али Фатме Али ", ще се употребява за покриване на част от личното електропотребление на обекта, а непотребното количество ще се отдава в мрежата за продажба.

Фирмата има и лична мандра, в която създава млечни артикули и бяло саламурено сирене. Освен това отглежда зърнени култури и обработва над 11 000 дка.

Конструкцията за обектите в двете села е стационарна двуредова, а за обекта в гр. Кубрат тя е изпълнена на еднакъв покрив с слагане на баластни тежести. И трите построени обекта разполагат със система за мониторинг и следене на създадената от ФЕЦ сила.

От " Енерго-Про " показват, че до момента са построили над 80 фотоволтаични централи, което утвърждава сдружението измежду водещите снабдители на услугата " до ключ " за планиране и създаване на слънчеви планове. Компанията разполага с умел екип за изцяло планиране и създаване на централи с всякаква мощ, както за лично ползване, по този начин и за търговия. При построена слънчева централа за търговия по пазарни цени, " Енерго-Про " предлага изкупуване на създадената сила на конкурентни цени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР