Еднократните помощи за пострадалите от наводненията ще се изплащат от

...
Еднократните помощи за пострадалите от наводненията ще се изплащат от
Коментари Харесай

Държавата дава еднократно по 375 лв. на пострадалите от наводненията

Еднократните помощи за потърпевшите от наводненията ще се изплащат от 19 септември , оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне (АСП).

За хората, декларирали погашение на помощта по банков път, средствата ще бъдат преведени по банковите сметки на 19 септември. Хората, декларирали погашение посредством „ Български пощи “ ЕАД, ще могат да ги получат в посочения от тях пощенски клон в интервала от 19 до 26 септември. 

АСП към този момент е основала организация за банкет и обработка на заявления-декларации за разпределяне на еднократната помощ на потърпевшите от наводненията хора от общините Карлово и Марица. Служители на организацията работиха и на място в селата, където обстановката е най-тежка  – Богдан, Каравелово, Слатина, Войнягово и Христо Даново.

Заявления могат да се подават посредством „ Български пощи “ ЕАД, както и по електронен път посредством служебната е-поща на дирекция „ Социално подкрепяне “ – Карлово и дирекция „ Социално подкрепяне “ – Марица.

Всички, които са потърпевши от бедствието, имат право на помощ в размер на 375 лв. , според Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне за посрещане на случайно зародили жизненоважни потребности, припомниха преди дни от АСП.

На втори септември, след проливен дъжд бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите води на реките Татлъдере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха селата Каравелово, Богдан и Слатина, където от пороя са нанесени вреди на повече от 200 къщи, разрушена е и инфраструктура. Армията, полицията и доброволци оказват помощ за разчистването на селата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР