Едногодишно стартиращо здравеопазване Hippocratic AI спечели оценка от $500 милиона

...
Едногодишно стартиращо здравеопазване Hippocratic AI спечели оценка от $500 милиона
Коментари Харесай

Hippocratic достигна оценка от $500 милиона, тъй като технологичните инвеститори търсят нови залози в AI

Едногодишно започващо опазване на здравето Hippocratic AI завоюва оценка от $500 милиона след кръг на финансиране, до момента в който вложителите от Силиконовата котловина се стремят да завоюват пари от обещаващи нови приложения, основани благодарение на генеративен изкуствен интелект.

Базираната в Пало Алто, Калифорния група получи оценката след набиране на средства в размер на 53 милиона $, ръководено от рисковите компании General Catalyst и Premji Invest, с присъединяване на Andreessen Horowitz и SV Angel апропо.

Hippocratic, учредена през февруари 2023 година, основава AI „ сътрудници “, които могат да оказват помощ на лечебни заведения и клиники. Това е част от вълна от нови компании, които се стремят да основат AI приложения, които могат да окажат огромно въздействие върху съответни промишлености.

Такива групи са се трансформирали във фокуса на вложителите на рисков капитал, които от ден на ден са изтласквани от Инвестиционен взрив в AI от огромни софтуерни компании, които са хвърлили милиарди долари в групи, създ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР