+++ Едногодишен тест на всички системи за контрол на задвижването

...
+++ Едногодишен тест на всички системи за контрол на задвижването
Коментари Харесай

На Полярния кръг или в подножието на Алпите: новото BMW i5 впечатлява при зимните тестове на лед и сняг

+++ Едногодишен тест на всички системи за надзор на задвижването и окачването при зимни условия
+++ Технологията BMW eDrive от пето потомство с високо равнище на зрялост
+++ Уникалното ръководство на мощността усъвършенства сцеплението, динамичността и стабилността на пътя на първия изцяло електрически модел на BMW Серия 5

Световната премиера на първото BMW Серия 5 с изцяло електрическо задвижване следва, само че то към този момент устоя ултимативните проби за устойчивост. При интензивната тестова стратегия при зимни условия новото BMW i5 неведнъж потвърждава издръжливостта на електрическото си задвижване, както и динамичните си качества. От първите проби до финалните фини настройки, тестовата стратегия на лед и сняг продължава повече от година. Като част от всеобхватните проби по междуградски пътища, автомагистрали и особено готови тестови трасета, развойните инженерите се концентрират главно върху шофирането при ниски температури и върху настилки с ниско сцепление. По утъпканите заснежени настилки, заледените планински пътища или замръзналите езера най-добре се вижда какъв брой добре новаторските системи за надзор на задвижването и окачването съумяват да усъвършенстват сцеплението, динамичността на ръководството и стабилността на пътя. В резултат на това динамичните зимни проби на напълно електрическия седан завършват тъкмо там, където са почнали: в смразяващия мраз на зимния тестов център на BMW Group в Арьеплог, Северна Швеция.

Тест на издръжливостта на технологията BMW eDrive при непрекъснато високи натоварвания и при рисково ниски температури

В рамките на процеса за подготовка за серийно произвеждане новото BMW i5 приключва първия си тест за устойчивост през февруари 2022 година по време на пътешестване от Мюнхен до тестовия полигон на BMW в Арьеплог. С цялостен камуфлаж, състоящ се от фолио, пластмасови детайли и решетки, както и краткотрайни фарове и задни светлини, прототипът на изцяло електрическото BMW Серия 5 подхваща петдневно тестово шофиране от подножието на Алпите през Дания до ръба на Полярния кръг в Лапландия, Швеция.

По време на пътуването от към 3000 километра моторите, мощната ръководеща електроника, високоволтовата батерия и интегрираната система за отопление и изстудяване за интериора и системата за предпазване на сила съумяха на най-ранен стадий да показват високата си степен на зрялост при работа на дълги дистанции. С най-новата технология на акумулаторните кафези и интелигентно следено ръководство на топлината, технологията BMW eDrive от пето потомство, доразвита за новото BMW i5, обезпечава дълъг пробег и малко време за зареждане при междинните прекъсвания даже при извънредно ниски температури.

На финала в Арьеплог инженерите по създаването и тестванията имат разполагаем идеалните условия за своите тестови карания. Огромни ледени площи, покритите със сняг пътища и замръзналите езера в Северна Швеция оферират съвършените благоприятни условия за тестване на взаимоотношението на съставените елементи на окачването, кормилната и спирачната системи, както и на системите за надзор на динамичността на ръководството и стабилността при рискови външни условия. Още по време на първите тестови карания в Арьеплог са сложени основите за увереното, несъмнено и типично за марката спортно държание на пътя на новото BMW i5.

Изпитания в трафика във всекидневието и по зимните пътища в подножието на Алпите

По-късно през 2022 година са извършени проби в други тестови зони на BMW Group, както и в ежедневния трафик в и към Мюнхен и наоколо до завода на BMW Group в Динголфинг. В допълнение към разгръщането на мощността на задвижването, е належащо и в допълнение рационализиране на технологията на окачването и акустичните качества на новото BMW i5 при най-разнообразни условия, с цел да се реализира постоянно хармонично преживяване при шофиране. И тук част от работата по създаването се организира особено през студения сезон по заледените и заснежени пътища в подножието на Алпите. През зимата на 2022/2023 година прототипите на BMW i5 - към този момент с понижен камуфлаж и съвсем серийни фарове – минават през постоянни проби, с цел да потвърдят функционалността и надеждността на техните системи за надзор на задвижването и окачването при изключително взискателни пътни и метеорологични условия. По време на тестванията в баварската татковина на марката BMW, актуалното равнище на разработка бе тествано непосредствено от инженерите на BMW, участващи в плана, преди той още веднъж да замине за проби за устойчивост в Полярния кръг през февруари 2023 година

BMW i 5 въодушевява с неповторима управляемост на лед и сняг

Повторните проби в Швеция служат за фини настройки на всички системи за надзор на задвижването и окачването. С ниските коефициенти на сцепление тестовите области, ситуирани върху замръзнали езера към Арьеплог, оферират оптимални условия за фини настройки на ръководството на мощността на BMW i5 при точно възпроизводими условия. В новото BMW i5 контролът на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността), ARB контролът на сцеплението и колелата и ръководството на задвижването са свързани в мрежа по подобен метод, че да могат да бъдат гъвкаво координирани и да се допълват взаимно във всяка обстановка на пътя. В резултат на това напълно електрическият седан е най-малко толкоз добър на лед и сняг колкото всеки модел с стандартно задвижване. Интегрираното приложение на всички системи за надзор на задвижването и окачването е причина за отличната управляемост на BMW i5 при зимния тест. Колкото по-взискателни са изискванията, толкоз по-убедително се показва напълно електрическият модел на новото BMW Серия 5 Седан със скоростта и прецизността на своите системи за ръководство. То предлага естетика сред оптимално сцепление при тръгване и превъзходна непоклатимост в завоите и при прекъсване, които са неповторими в сегмента.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР