Едно семейство от Бургас изживя най-тежките си дни и нощи

...
Едно семейство от Бургас изживя най-тежките си дни и нощи
Коментари Харесай

Семейството, открило застреляния с карабина бургаски кримигерой, вече може да спи спокойно

Едно семейство от Бургас изживя най-тежките си дни и нощи от 17-и ноември до преди няколко часа, когато стана ясно, че е разкрито мистериозното ликвидиране на 33-годишния престъпно проявен бургазлия Петър Валериев, написа "Флагман ".

Пресслужбата на Бургаската апелативна прокуратура оповести, че в 14 часа новоизбраният основен прокурор Иван Гешев и Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов ще създадат изказване за разкритото тежко престъпно закононарушение.

Очаква се да бъде оповестена освен самоличността на килъра, само че и повече детайлности към оръжието, с което е стрелял, както и за какво се е наложило да реалокира натрупа, виждайки, че тялото е намерено минути, откакто е захвърлено до релсите на жп линията край СОМАТ в Бургас.

На 17-и ноември към обяд семейство Таня и Петко Кралеви към обед са се натъкнали на тялото. Те са били в региона на тресавището към езерото „ Вая” с постоянно позволение за лов. Гладкоцевната ловна пушка на Кралев е била заредена с дребни сачми за водоплаващи птици.

Човекът е измежду известните бизнесмени в строителния отрасъл освен в Бургас, само че и в София, народен играч по ловна пукотевица. Съпругата му Таня се е разхождала с него в региона, с тях били и трите им ловни кучета. Две от тях се натъкнали на тялото, а самият Кралев го видял от разстояние 2-3 метра, след което е извикал на брачната половинка си да не се приближава.

Двамата са се изтеглили от региона в мощен стрес. Не знаели какво да подхващат часове наред. Решават в последна сметка, че би трябвало да кажат на полицията.

Те се явили в дежурната на Второ районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в жк. „ Славейков” към 18 часа в понеделник. Дали показания, след което самият Кралев със личния си прожектор съдействал на двама служители на реда, с цел да стигнат до мястото. Оказва се обаче, че тялото се е „ изпарило”. То е намерено часове по-късно на към 200 метра – преместено!

След аутопсията специалистите са безапелационни, че 33-годишният Петър е убит в тил, в региона на сърцето, с патрон от нарезно оръжие, нямащо нищо общо с ловната пушка на Кралев. Установено е също, че следите от автомобилни гуми край жп линията няма.

Излиза, че килърът е бил напълно наоколо до натрупа, който евентуално е оставил доста скоро преди да се появи сем. Кралеви към тресавището. Ясно е, че той е видял по какъв начин двамата са се натъкнали на тялото, което той се е надявал да укрие вечно измежду папурите.

Мисълта, че килърът, който явно се движи ненаказан с карабина или автомат на независимост през цялото това време, до момента в който полиция и прокуратура работи, не е давала мира на фамилията, което има и малолетно дете.

„ Настояваме да се почисти нашето име и да паднат всевъзможни съмнения от нас, тъй като ние направихме всичко допустимо, с цел да съдействаме”, споделиха семейство Кралеви.

Те са уверени, че след задържането им за 24 часа по причина, че са закъснели с подаването на информацията, у обществото се е насадило разбиране, че надали не са свързани с убийството.

Имотите им в жк. „ Лазур” и на ул. „ Патриарх Евтимий” бяха претърсени, а законно притежаваните от Кралев оръжия бяха конфискувани за балистична експертиза. Те към този момент са върнати на притежателя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР