Едно показателно отсъствие: Русия, една от големите страни победителки срещу

...
Едно показателно отсъствие: Русия, една от големите страни победителки срещу
Коментари Харесай

Отсъствието на Русия от 80-годишнината от десанта в Нормандия затвърждава статута ѝ на парий

Едно показателно неявяване: Русия, една от огромните страни победителки против нацизма, която в този момент е парий на интернационалната сцена, няма да бъде показана на тържествата по случай 80-годишнината от десанта в Нормандия, защото беше изключена поради експанзията си против Украйна, написа Франс прес.

Франция, където се организират честванията, не е поканила нито един представител на държавното управление на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975. Не е поканен обаче и нито един представител на съветската съпротива или на гражданското общество, макар че Съветският съюз, съюзил се с Англия и Съединени американски щати против нацистка Германия, понася най-тежките човешки загуби през Втората международна война - минимум 20 милиона починали.

От друга страна, украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, чиято страна е изправена пред пълномащабна съветска инвазия, продължаваща повече от две години, беше поканен, като че ли с цел да се покаже доколко съдружниците считат, че Москва е от неверната страна на историята.

Американският президент Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в, английският крал Чарлз Трети и канадският министър председател, представляващи трите огромни страни, чиито войски дебаркираха на плажовете на Нормандия на 6 юни 1944 година, и към 200 ветерани, оживели в тези исторически събития, са почетните посетители на президента.

За някои съветски дисиденти изключването на представители на режима на Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 е закономерно, само че те не схващат, че то се отнася за страната като цяло.

„ Не е обикновено представители на Русия, която пожертва милиони хора в тази война, да не участват “ на възпоменателните церемонии, съобщи пред Агенция Франс Прес Лев Пономарьов, прочут отстъпник и съосновател на съветската неправителствена организация за отбрана на човешките права „ Мемориал “, която през 2022 година получи Нобелова премия за мир.

" Представителите на фашистка Русия не би трябвало да са там. Смятам обаче, че опозицията можеше и трябваше да бъде там ", показва страдание 82-годишният отстъпник, който отпътува в заточение във Франция след нашествието в Украйна.

„ Ние представляваме онази Русия, която победи нацизма даже и единствено тъй като се изправихме против фашизма на Путин “, споделя той.

„ Отсъствието на Русия ще бъде употребявано от съветската агитация и ще бъде показано като оскърбление на съветския народ “, отбелязва Олга Прокопиева, ръководителка на основаната в Париж асоциация „ Русия-Свободи “.

През април Париж беше показал, че съветски публични лица, само че не и Путин, ще бъдат поканени на церемониите в Нормандия в символ на самопризнание за приноса на Съветския съюз на Източния фронт за успеха над Германия.

В последна сметка Париж реши да не кани съветски представители поради „ нападателната война “ против Украйна.

Асоциацията " Русия-Свободи " изпрати писмо до президента Макрон, в което му предлага да предложения членове на съветската съпротива и гражданското общество като Юлия Навална, вдовицата на известния опозиционер, който умря в пандиза през февруари предходната година, и Евгения Кара-Мурза, брачната половинка на Владимир Кара-Мурза, който е в пандиза поради опълчването си на войната в Украйна.

Асоциацията обаче не съумя да реализира задачата си, макар че президентът Макрон се срещна с Юлия Навална в Елисейския замък предишния уикенд.

Париж съобщи, че „ решаващият принос “ на Съветския съюз за успеха против нацизма ще бъде упоменат по време на възпоменателните церемонии на плажа Омаха и на събития, планувани на гробищата, където са заровени съветски бойци във Франция.

В Москва представителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли през последните месеци да е обсъждано съветско присъединяване в церемониите. „ Не сме имали контакти по този въпрос “, сподели той.

Руският публицист Дмитрий Муратов, съосновател на самостоятелния вестник „ Новая газета “ и един от носителите на Нобеловата премия за мир за 2021 година, счита, че единственото значимо наличие на възпоменателните церемонии е това на ветераните от Втората международна война.

Единственият въпрос, който има значение съгласно него е прекъсването на съветската експанзия против Украйна. Той прикани ветераните да призоват за преустановяване на огъня, „ в памет на тези, които са починали за мира по време на Втората международна война “.

„ Това са хората, които имат легитимността да изискат от Путин и света да спрат бойните дейности “, твърди журналистът.

В исторически проект американският десант от 1944 година поражда напрежение в връзките с Кремъл, който счита, че е лишило прекалено много време, с цел да бъде сбъднат.

Съветският съюз „ на процедура се е сражавал самичък “ против нацистка Германия „ през трите дълги и сложни години на Великата отечествена война “, съобщи неотдавна Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975.

Той участва на честванията на 60-годишнината през 2004 година дружно с Жак Ширак, а на 70-годишнината през 2014 година по покана на Франсоа Оланд  Франсоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 година Франсоа Оланд е роден на 12, макар анексирането на Крим от Русия три месеца по-рано.

Стопанинът на Кремъл, който бързо предяви претенциите на Русия за това историческо завещание, също по този начин постоянно оправдава нашествието в Украйна от 2022 година насам с нуждата от „ денацификация “ на тази някогашна руска република, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР