Едно парче вкусна торта може да направи чудеса с хормона

...
Едно парче вкусна торта може да направи чудеса с хормона
Коментари Харесай

Моята Торта Виктория

Едно парче вкусна торта може да направи чудеса с хормона на щастието в тялото

Необходими Продукти

За пандишпановия блат


● яйца - 4 бр.
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
● мляко - 1/2 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 пакетче
● ванилия

За крема


● жълтъци - 3 бр.
● мляко - 600 мл
● захар - 6 с.л.
● ванилия - 1 пакетче нишесте
● сладкарска сметана - 500 мл
● сладко от ягоди - 1 бурканче
● желатин - 1 пакетче

За декорация по избор


● шоколад - 30 г

Начин на подготвяне

За блата разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разрушаваме с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разрушаваме с останалата захар и ванилията. След това прибавяме млякото и олиото към жълтъците и захарта и още веднъж разбъркваме.

Пресяваме брашното с бакпулвера и го прибавяме към сместа, продължавайки да разбъркваме с миксера. Накрая прибавяме белтъците към сместа, като го вършим на части и разбъркваме деликатно, с цел да остане пухкава сместа.

Готовата примес изсипваме в определената форма, в която авансово сме сложили хартия за печене. Печем блата в авансово загрята на 200 градуса фурна, като след 10 минути понижаваме температурата на 180 градуса. Получава се доста бухнал блат, който може да бъде поднесен и независимо като сладкиш.

За крема загряваме 500 мл от млякото и захарта на котлона, до момента в който заври, в останалото мляко разтваряме нишестето. Разбиваме жълтъците и ги прибавяме към сместа с мляко и нишесте (по предпочитание може цялата примес да се прецеди, с цел да се избегнат неразбити късчета жълтък в крема).

След това прибавяме сместа на тънка струйка към заврялото мляко, като разбъркваме непрестанно, с цел да не се образуват бучки. Накисваме желатина в 50 мл студена вода и го оставяме да набъбне, а по-късно го прибавяме към горещия крем. Оставяме готовия крем да изстине и по-късно прибавяме към него 500 мл разрушена сметана. Полученият крем е извънредно въздушен.

Пристъпяме към сглобяването на тортата. За задачата разрязваме блата на две елементи. Поставяме първата част във форма за торта и я намазваме със сладкото, а по-късно заливаме с крема, от горната страна слагаме втория блат и действаме по същия метод.

По предпочитание украсяваме готовата торта с разтопен шоколад и я оставяме да се стегне за най-малко 4 часа в ледник.

Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР